Görüş Bildir

Tapu ve Kadastro 172 yaşında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 172. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da tören düzenlendi.

Tapu ve Kadastro 172 yaşında

Tapu ve Kadastro Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Murat Çalık, bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle ilgili “ Kurumumuz web tapu, tapu takas, e-haciz, e-terkin, e-ipotek, e-ipotek satış, e- randevu ve personel sorgulama gibi projelerimizle vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmak için altyapısını güçlendirmeye devam ediyor” dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 172. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da tören düzenlendi. Anıtpark’ta düzenlenen törende Tapu ve Kadastro Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Murat Çalık başkanlığındaki bir grup çalışan Atatürk anıtına çelenk sundu.

TAPU 172 YAŞINDA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 172 yıl önce bugün kurulduğunu hatırlattı.

Tapu ve Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde 534 personelin bulunduğunu ifade eden Çalık, 37 tapu ve 4 kadastro müdürlüğüyle bölgeye hizmet verdiklerini aktararak, “Kurumumuz web tapu, tapu takas, e-haciz, e-terkin, e-ipotek, e-ipotek satış, e- randevu ve personel sorgulama gibi projelerimizle vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmak için altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Kurumumuz bünyesinde son teknoloji ile donatılmış dijital hava kamerası olan 2 adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir. Tapu Arşiv Bilgi Sistemi TARBİS Projesi ile Osmanlı döneminden beri korunan, o gün için Osmanlı coğrafyası içinde kalan ve şuan bağımsızlığını kazanmış 26 ülkenin tarihi ve stratejik öneme haiz taşınmaz mal kayıtları yok olmaktan kurtarılmıştır” dedi. Konuşmanın ardından Çalık, çalışanların gününü kutladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi