Tarihe düşülen not: Kurtuluş ümmettir

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine yüzbinler akın ederken, Diyarbakır "Muhammed'i" sevgisini tarihe not düşerek gösterirken; kurtuluş reçetesi "ümmet" olmaktadır mesajı verildi.

Haberler 29.04.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamberler ve Sahabeler ehri Diyarbakr, bir kez daha tarihi bir misyonunu yerine getirerek, yüzbinleri alana toplayarak muhammedi sevgisini gösterdi. Peygamber Sevdallar Vakfnn Nevroz Park Miting Alannda Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed temasyla düzenledii Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinliine katlan yüzbinler, Peygambere olan sevgi ve özlemlerini haykrarak, kurtulu reçetesi ümmet olmaktan geçer mesaj verildi.

PEYGAMBER SEVGS

Diyarbakrda dün Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed temasyla gerçekletirilecek etkinliklerin finali nedeniyle kentte adeta bayram havas esti. Etkinlik öncesi Peygamber Sevdallar üyeleri tarafndan etkinlik alanndaki tüm hazrlklar tamamland. Alanda La lahe llallah Muhammed Resulullah yazl büyük Tevhid bayraklar asld.

Alanda Kürdçe, ngilizce, Zazaca, Türkçe ve Arapça dillerinde Diyarbakr etkinlik alanna ho geldiniz pankart asld. Yalsyla, genciyle, kadnyla, çocuuyla etkinlik alanna akn eden vatandalar, güzel görüntüler oluturdu. Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed isimli etkinlie halk, salvat ve tekbirler eliinde alana akn etti.

Etkinlik nedeniyle esnafn ehir içinde kepenk açmamas, bayram andran görüntünün olumasna vesile oldu. Etkinliin balamasna saatler kala vatandalar, tarihi etkinlik alanna akn etti. Etkinlik alannda erkekler ve kadnlar için ayr alan oluturuldu. Alana ulamn rahat salanmas amacyla Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan kentin birçok ayr noktasndan alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandan etkinlie gelmesinin imkn saland.

GÜVENLK YOUNLUKTA

Vatandalar, younluk nedeniyle yaklak 2-3 kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi. Youn güvenlik önlemlerinin alnd etkinlikte, Muhammed klar, Diyarbakr etkinlik alannn etrafnda kurulan polis kontrol noktalarndan geçtikten sonra alana girebildi.

Kendileri için belirlenen alan dna yerletirilen çok sayda seyyar satc, yiyecek ve su sat yapyor. Alana giriler srasnda polislerin yan sra Peygamber Sevdallar Vakf Etkinlik Düzenleme Kurulu görevlileri de koordinasyonu salad. Seyyar baz istasyonlarnn yerletirildii etkinlik alanna kalabaln etkinlii daha rahat izleyebilmesi için dev ekran kuruldu. Etkinlikte yüzlerce polis görev yaparken, Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan çok sayda kii görevlendirildi. Bu görevliler alan içinde ve dnda hazr bulundu.

Etkinlik esnasnda izdihamn yaanmamas için kadn ve erkekler için alana ayr giri kaplar konuldu. Burada vatandalarn alana görevliler tarafndan rahat bir ekilde girileri saland. Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan Salavat Stand açlrken, alanda kurulan çadrlarda halkn teveccüh gösterdii kermesler açld. Alanda yaanabilecek salk sorunlar için alana yakn bir yerde salk çadr kuruldu. Etkinlik alannda erkeklere ve kadnlara ayr kurulan salk çadrnda salk ekibi de hazr bulunuyor. Ayrca, çocuk kayplarna kar da alanda bir çadr kuruldu.

Peygamber Sevdallar Vakfnn görevlileri tarafndan halka datlmas amacyla alana çok sayda su tand. Diyarbakrn neredeyse her cadde ve kava, Türkçe ve Kürdçe yazlarla Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellemi öven brandalarla süslendi.

SABAH LK IIKLARIYLA

Mevlid etkinliine giden Diyarbakrllar, etkinliin heyecanndan gece uyuyamadklarn söyledi. Etkinlie katlmak için gelen vatandalar, Peygamber Sevdallar Vakf ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesince tahsis edilen otobüs ve minibüslerle görevliler tarafndan araçlara bindirilerek alana götürüldü. Etkinlik öncesi öle namaz vakti girdii için alanda ezan okunarak cemaatle namaz klnd.

Yunus Emirolu ile Mehmet Emin Gülseverin sunduu Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed temal dev etkinlik, saat 13.00te balad. lk olarak Suriye hafzlarndan Vaiz eyh Münirin Kuran- Kerim tilavetiyle balayan etkinlikte sk sk salvatlar ve tekbirler getirildi. Özellikle kadnlarn katlmnn yüksek olduu programda, Salt ve selam senin üzerine olsun ya Resulallah nidas ara yükseldi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan ve ardndan mevlidin okunmas için mevlidhanlar; Nezir Güler, Musap anl, brahim Akba ve Cahit Klç platformdaki yerini ald. Mevlithanlarn okuduu Mevlid ile etkinlik devam etti. Okunan maneviyat dolu Mevlid ile halkn duygulu anlar yaad ve gözyalarn tutamad gözlendi. Katlmclar için platformun solunda misafirleri arlamak için kurulan tribünde; ayrca çok sayda lim, slami cemaat temsilcileri, yurt dndan gelen misafirler, kanaat önderleri ile STK temsilcileri de hazr bulundu. Programda, ilahi fasl için platforma gelen sanatçlardan Bilal Dalklç Haydi ümmet Muhammedi Sevdaya ve Burhaneddin Cebba Allah-u Ekber Allah-u Ekber eserleri seslendirdi.

TTAHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beir Varol, tüm peygamberlerin hak ve adalet mücadelesinin verdiklerini belirterek onlar takip edenin her gayesine ulatna dikkat çekti.

MAHLUKA TAAT, HALIKA TAATSZLK

Varol, Allah-u Tel Kuranda öyle buyuruyor; Biz tüm insanlara Peygamber gönderdik. Biz kimseyi rehbersiz brakmadk. Tüm kavimlere Peygamber gönderdik. Tüm Peygamberler de insanla unu insanlara söylemilerdir; Ey insanlk Allaha ibadet edin. Türklerin, Araplarn, Farslarn, ngilizlerin hepsine Peygamber gönderilmitir. Tüm Peygamberler kendi kavimlerine Allaha ibadet etmelerini istemitir. Allahn eriatnn yolundan gidin demitir. Adalet budur. Bu eriat gönderen Allahtr. Kurtulu buradadr. Tauttan uzaklan. Taut kimdir? Allahn yolundan gitmeyendir. Mahlka itaat Halka itaatsizliktir. Allahn yolundan gitmeyen tauttur. Taut, insanln dümandr. nsanln dostu; Allah ve Peygamberidir. Allah insanlara doru yolu göstermitir. Allahn yolundan gidin. O ki sizi yaratan, rzknz veren, size nimet verendir. Allahn hüküm ve kanunlarnn yolundan gidin. Hukuk odur. Siz onunla hedeflerinize ularsnz. Allah kadar efkatli yoktur. O size kurtulu ipi göndermitir. Onun peinden gidin. dedi.

PEYGAMBERN YOLUNDAN GDENLER

Peygamberlerin hak ve adalet mücadelesinin verdiklerini kaydeden Varol, peygamberlerin insanln özgürlüü için eziyet çektiklerini söyledi. Varol, nsanlk, Peygamberlerin peinden gittikçe her gayelerine ulamlardr. Zalim, kfir ve emperyalistlerin peinden gidenler menfaat uruna ölmülerdir. Her Peygamber kendi kavmine unu söylemitir: Allah tüm insanlar Peygamber bayra altnda toplamtr. O Peygamber de Muhammeddir. Allah onu tüm insanla Peygamber olarak göndermitir. Tüm insanlarn bu Peygamberin peinden gitmesi lazmdr. diye konutu.

NSANLIK DÜMANI OLANLAR

Bugün insanlk dümanlar istiyorlar ki; insanlar Allahn dininden uzaklatrsnlar. nsanlar onlara köle olsunlar. diyen Varol, Avrupallar, Amerikallar, Siyonistler insanlk dümandrlar. Bu yüzden Muhammede dümanlk yapyorlar. nsanln kurtuluu Muhammedin yolundan gitmektedir. nsanlar Muhammedin yolundan gittikçe hür olmulardr. Avrupallar nereye gittilerse oraya bomba, katliam, sefalet götürüyorlar. Dünyaya hükmeden devletimiz gitti, izzet ve erefimiz gitti. Kurtulu umudumuzu kurda balyoruz. Kurt ve ay kimseyi kurtarmaz. Bugün insanlarmz denize girmi gibidirler. Ellerini ylana uzatyorlar. Bu yüzden tek kurtulu yolumuz, özgürlük ve saadet yolumuz Peygamberin izinden gitmektir. Allahn kitabna ve Peygamberin sünnetine sarlalm. Emperyalistlerin kulu deiliz. Emperyalistler bizde bir ey brakmad. Nasl onlara teslim oluruz? Allahn yolunu ve insanln rehberini nasl terk ederiz? Bunlar brakrsak nasl kurtuluruz? Allah bizi Müslüman olarak yaratt. O büyük Peygamberi bizim Peygamberimiz yapmtr. dedi.

SLAM DRLLE KARI KARIYAYIZ

Yüzbinlerin bulutuu Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinliinin final programnda konuan Peygamber Sevdallar Vakf Onursal Bakan Mehmet Gökta, Muhteem bir slami dirilile kar karyayz. dedi. Diyar- slam, diyar- Muhammed, Allahn selam üzerine olsun. diyerek konumasna balayan Gökta Hoca, muhteem bir slami dirilile kar karya olduklarn ifade ederek, Öyle bir dirili ki bir ucunu topladk stanbuldan, Mersinden, zmirden Adanadan, Diyarbakrdan, Batmandan gitti bu sevda. dedi.

DUA LE SONA ERD

Yaplan konumalarn ardndan bir kez daha sahneye çkan ilahi ses sanatçlarnn seslendirdii ilahi ve ezgilere itirak eden yüzbinler, tekbir ve salavatlar getirerek yeri göü adeta inletti. Cokunun bir an bile eksilmedii etkinlik TTHADUL ULEMA üyesi Molla Remzi Uçarn yapt dua ile son buldu.

Ana Sayfaya Git