Görüş Bildir

Tarihe düşülen not: Kurtuluş ümmettir

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine yüzbinler akın ederken, Diyarbakır "Muhammed'i" sevgisini tarihe not düşerek gösterirken; kurtuluş reçetesi "ümmet" olmaktadır mesajı verildi.

Tarihe düşülen not: Kurtuluş ümmettir

Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır, bir kez daha tarihi bir misyonunu yerine getirerek, yüzbinleri alana toplayarak "muhammed'i" sevgisini gösterdi. Peygamber Sevdalıları Vakfının Nevroz Parkı Miting Alanı'nda “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan yüzbinler, Peygambere olan sevgi ve özlemlerini haykırarak, kurtuluş reçetesi "ümmet" olmaktan geçer mesajı verildi.

PEYGAMBER SEVGİSİ

Diyarbakır’da dün Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin finali nedeniyle kentte adeta bayram havası esti. Etkinlik öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Alanda “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah”  yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Alanda Kürdçe, İngilizce, Zazaca, Türkçe ve Arapça dillerinde ‘Diyarbakır etkinlik alanına hoş geldiniz’ pankartı asıldı. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla etkinlik alanına akın eden vatandaşlar, güzel görüntüler oluşturdu. “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" isimli etkinliğe halk, salâvat ve tekbirler eşliğinde alana akın etti.

Etkinlik nedeniyle esnafın şehir içinde kepenk açmaması, bayramı andıran görüntünün oluşmasına vesile oldu. Etkinliğin başlamasına saatler kala vatandaşlar, tarihi etkinlik alanına akın etti. Etkinlik alanında erkekler ve kadınlar için ayrı alan oluşturuldu. Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kentin birçok ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesinin imkânı sağlandı.

GÜVENLİK YOĞUNLUKTA

Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık 2-3 kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Muhammedî âşıklar, Diyarbakır etkinlik alanının etrafında kurulan "polis kontrol" noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Kendileri için belirlenen alan dışına yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yapıyor. Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları Vakfı Etkinlik Düzenleme Kurulu görevlileri de koordinasyonu sağladı. Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalığın etkinliği daha rahat izleyebilmesi için dev ekran kuruldu. Etkinlikte yüzlerce polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından çok sayıda kişi görevlendirildi. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlandı. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından ‘Salavat Standı’ açılırken, alanda kurulan çadırlarda halkın teveccüh gösterdiği kermesler açıldı. Alanda yaşanabilecek sağlık sorunları için alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında erkeklere ve kadınlara ayrı kurulan sağlık çadırında sağlık ekibi de hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın görevlileri tarafından halka dağıtılması amacıyla alana çok sayıda su taşındı. Diyarbakır’ın neredeyse her cadde ve kavşağı, Türkçe ve Kürdçe yazılarla Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’i öven brandalarla süslendi.

SABAH İLK IŞIKLARIYLA

Mevlid etkinliğine giden Diyarbakırlılar, etkinliğin heyecanından gece uyuyamadıklarını söyledi. Etkinliğe katılmak için gelen vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen otobüs ve minibüslerle görevliler tarafından araçlara bindirilerek alana götürüldü. Etkinlik öncesi öğle namazı vakti girdiği için alanda ezan okunarak cemaatle namaz kılındı.

Yunus Emiroğlu ile Mehmet Emin Gülsever'in sunduğu  "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı dev etkinlik, saat 13.00'te başladı. İlk olarak Suriye hafızlarından Vaiz Şeyh Münir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getirildi. Özellikle kadınların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve selam senin üzerine olsun ya Resulallah" nidası arşa yükseldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ardından mevlidin okunması için mevlidhanlar; Nezir Güler, Musap Şanlı, İbrahim Akbaş ve Cahit Kılıç platformdaki yerini aldı. Mevlithanların okuduğu Mevlid ile etkinlik devam etti. Okunan maneviyat dolu Mevlid ile halkın duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için kurulan tribünde; ayrıca çok sayıda âlim, İslami cemaat temsilcileri, yurt dışından gelen misafirler, kanaat önderleri ile STK temsilcileri de hazır bulundu. Programda, ilahi faslı için platforma gelen sanatçılardan Bilal Dalkılıç "Haydi ümmet Muhammed'i Sevdaya" ve Burhaneddin Cebba "Allah-u Ekber Allah-u Ekber" eserleri seslendirdi.

İTTAHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, tüm peygamberlerin hak ve adalet mücadelesinin verdiklerini belirterek onları takip edenin her gayesine ulaştığına dikkat çekti.

MAHLUKA İTAAT, HALIKA İTAATSİZLİK

Varol, "Allah-u Teâlâ Kur'an'da şöyle buyuruyor; 'Biz tüm insanlara Peygamber gönderdik. Biz kimseyi rehbersiz bırakmadık. Tüm kavimlere Peygamber gönderdik.' Tüm Peygamberler de insanlığa şunu insanlara söylemişlerdir; 'Ey insanlık Allah'a ibadet edin.' Türklerin, Arapların, Farsların, İngilizlerin hepsine Peygamber gönderilmiştir. Tüm Peygamberler kendi kavimlerine Allah'a ibadet etmelerini istemiştir. Allah'ın şeriatının yolundan gidin demiştir. Adalet budur. Bu şeriatı gönderen Allah'tır. Kurtuluş buradadır. Tağuttan uzaklaşın. Tağut kimdir? Allah'ın yolundan gitmeyendir. Mahlûka itaat Halık'a itaatsizliktir. Allah'ın yolundan gitmeyen tağuttur. Tağut, insanlığın düşmanıdır. İnsanlığın dostu; Allah ve Peygamberidir. Allah insanlara doğru yolu göstermiştir. Allah'ın yolundan gidin. O ki sizi yaratan, rızkınızı veren, size nimet verendir. Allah'ın hüküm ve kanunlarının yolundan gidin. Hukuk odur. Siz onunla hedeflerinize ulaşırsınız. Allah kadar şefkatli yoktur. O size kurtuluş ipi göndermiştir. Onun peşinden gidin." dedi.

PEYGAMBERİN YOLUNDAN GİDENLER

Peygamberlerin hak ve adalet mücadelesinin verdiklerini kaydeden Varol, peygamberlerin insanlığın özgürlüğü için eziyet çektiklerini söyledi. Varol, "İnsanlık, Peygamberlerin peşinden gittikçe her gayelerine ulaşmışlardır. Zalim, kâfir ve emperyalistlerin peşinden gidenler menfaat uğruna ölmüşlerdir. Her Peygamber kendi kavmine şunu söylemiştir: Allah tüm insanları Peygamber bayrağı altında toplamıştır. O Peygamber de Muhammed'dir. Allah onu tüm insanlığa Peygamber olarak göndermiştir. Tüm insanların bu Peygamberin peşinden gitmesi lazımdır." diye konuştu.

İNSANLIK DÜŞMANI OLANLAR

"Bugün insanlık düşmanları istiyorlar ki; insanları Allah'ın dininden uzaklaştırsınlar. İnsanlar onlara köle olsunlar." diyen Varol, "Avrupalılar, Amerikalılar, Siyonistler insanlık düşmanıdırlar. Bu yüzden Muhammed'e düşmanlık yapıyorlar. İnsanlığın kurtuluşu Muhammed'in yolundan gitmektedir. İnsanlar Muhammed'in yolundan gittikçe hür olmuşlardır. Avrupalılar nereye gittilerse oraya bomba, katliam, sefalet götürüyorlar. Dünyaya hükmeden devletimiz gitti, izzet ve şerefimiz gitti. Kurtuluş umudumuzu kurda bağlıyoruz. Kurt ve ayı kimseyi kurtarmaz. Bugün insanlarımız denize girmiş gibidirler. Ellerini yılana uzatıyorlar. Bu yüzden tek kurtuluş yolumuz, özgürlük ve saadet yolumuz Peygamber'in izinden gitmektir. Allah'ın kitabına ve Peygamber'in sünnetine sarılalım. Emperyalistlerin kulu değiliz. Emperyalistler bizde bir şey bırakmadı. Nasıl onlara teslim oluruz? Allah'ın yolunu ve insanlığın rehberini nasıl terk ederiz? Bunları bırakırsak nasıl kurtuluruz? Allah bizi Müslüman olarak yarattı. O büyük Peygamberi bizim Peygamberimiz yapmıştır."  dedi.

İSLAMİ DİRİLİŞLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Yüzbinlerin buluştuğu "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin final programında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, "Muhteşem bir İslami dirilişle karşı karşıyayız." dedi. "Diyar-ı İslam, diyar-ı Muhammed, Allah'ın selamı üzerine olsun." diyerek konuşmasına başlayan Göktaş Hoca, muhteşem bir İslami dirilişle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "Öyle bir diriliş ki bir ucunu topladık İstanbul'dan, Mersin'den, İzmir'den Adana'dan, Diyarbakır'dan, Batman'dan gitti bu sevda." dedi.

DUA İLE SONA ERDİ

Yapılan konuşmaların ardından bir kez daha sahneye çıkan ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden yüzbinler, tekbir ve salavatlar getirerek yeri göğü adeta inletti. Coşkunun bir an bile eksilmediği etkinlik İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Remzi Uçar’ın yaptığı dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi