Tek Kişilik Odalarda

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye götürülerek buradaki F Tipi Cezaevi'nde "tek kişilik" odaya konulduğu ortaya çıktı.

Haberler 06.11.2016 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan uçakla Kocaelinin Kartepe lçesinde bulunan Cengiz Topel Havaalanna getirilen e bakanlardan Yüsekda, buradan sivil araçlarla alnarak Kandra lçesinde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevine götürdü. Tutuklanan Diyarbakr Belediyesi E Bakanlar Gülten Kanak ile Frat Anl da ayn cezaevine konulmutu.

DEMRTA EDRNEYE

Selahattin Demirta ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alnarak Edirneye götürülmek üzere yola çkarld. Helikopter, saat 22.45 sralarnda l Spor Müdürlüünün arkasnda bulunan spor kompleksi alanna ini yapt. Demirta, burada bekleyen Edirne l Jandarma Komutanlna ait ekipler tarafndan sk güvenlik önlemleri arasnda F Tipi Cezaevine götürüldü.

MSAFR ODASINDA

Geceyi, misafir odas olarak adlandrlan müahade odasnda geçiren Demirtan cezaevi yönetiminden bir talepte bulunmad örenildi. Demirtan bir süre daha ayn odada tutulaca ve daha sonra uygun bir koua nakledilecei belirtildi. Selahattin Demirta dün avukatlar eski Milletvekili Aysel Tuluk ile Levent Pikin ve Pnar Akdemir, Edirne F Tipi Cezaevinde ziyaret etti.

AVUKATLARI ZYARET ETT

Demirtan tutuklanmasnn ardndan HDP Edirne l Bakan Beir Belke, parti yöneticileri ile birlikte il binasnda basn toplants düzenledi. Edirnede trafie kapal olan Saraçlar Caddesi üzerinde yaplmas planlanan basn toplants valiliin izin vermemesi üzerine parti binasna alnrken, polis cadde üzerinde geni güvenlik önlemleri alrken, görevli polislere plastik kelepçelerin de datld görüldü. Polis, HDP ile ayn cadde üzerindeki Ak Parti il binasnda da önlem ald. HDP Edirne il binasna, E Bakanma Dokunma yazl pankart asld. l Bakan Beir Belke, Selahattin Demirta ve dier partili milletvekillerinin serbest braklmasn isteyerek, hükümeti eletirdi. Toplantya katlan partililer, Direne, direne kazanacaz, Basklar bizi yldramaz sloganlar att.

ZEYDAN VE IRMAK

Hakkari Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü terör soruturmas kapsamnda Ankarada gözaltna alnan ve Hakkariye götürülen HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, mahkemece tutukland. Akam saatlerinde Selma Irmak Kandra Kadn Cezaevi, Abdullah Zeydan ise Edirne Cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git