Görüş Bildir

Tek Kişilik Odalarda

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye götürülerek buradaki F Tipi Cezaevi'nde "tek kişilik" odaya konulduğu ortaya çıktı.

Tek Kişilik Odalarda

Diyarbakır'dan uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirilen eş başkanlardan Yüsekdağ, buradan sivil araçlarla alınarak Kandıra İlçesi'nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürdü. Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı da aynı cezaevine konulmuştu.

DEMİRTAŞ EDİRNE'YE

Selahattin Demirtaş ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alınarak Edirne'ye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Helikopter, saat 22.45 sıralarında İl Spor Müdürlüğü'nün arkasında bulunan spor kompleksi alanına iniş yaptı. Demirtaş, burada bekleyen Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na ait ekipler tarafından sıkı güvenlik önlemleri arasında F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

MİSAFİR ODASINDA

Geceyi, 'misafir odası' olarak adlandırılan müşahade odasında geçiren Demirtaş'ın cezaevi yönetiminden bir talepte bulunmadığı öğrenildi. Demirtaş'ın bir süre daha aynı odada tutulacağı ve daha sonra uygun bir koğuşa nakledileceği belirtildi. Selahattin Demirtaş'ı dün avukatları eski Milletvekili Aysel Tuğluk ile Levent Pişkin ve Pınar Akdemir, Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

AVUKATLARI ZİYARET ETTİ

Demirtaş'ın tutuklanmasının ardından HDP Edirne İl Başkanı Beşir Belke, parti yöneticileri ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. Edirne'de trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi üzerinde yapılması planlanan basın toplantısı valiliğin izin vermemesi üzerine parti binasına alınırken, polis cadde üzerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, görevli polislere plastik kelepçelerin de dağıtıldığı görüldü. Polis, HDP ile aynı cadde üzerindeki Ak Parti il binasında da önlem aldı. HDP Edirne il binasına, 'Eş Başkanıma Dokunma' yazılı pankart asıldı. İl Başkanı Beşir Belke, Selahattin Demirtaş ve diğer partili milletvekillerinin serbest bırakılmasını isteyerek, hükümeti eleştirdi. Toplantıya katılan partililer, "Direne, direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

ZEYDAN VE IRMAK

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan ve Hakkari'ye götürülen HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, mahkemece tutuklandı. Akşam saatlerinde Selma Irmak Kandıra Kadın Cezaevi, Abdullah Zeydan ise Edirne Cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi