Tel Abyadlıların umudu Mehmetçik

Terör örgütü YPG/PKK'nın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Tel Abyadlı Suriyeliler, TSK ve ÖSO'nun Afrin'deki başarısının ilçelerinde de devam edeceğine inanıyor.

Haberler 29.03.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PG/PKKnn bask ve tehditleri sonucu Türkiyeye snan Tel Abyadl Suriyeliler, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Afrindeki baarsnn ilçelerinde de devam edeceine inanyor.

Terör örgütü tarafndan tüm mal varlklar, evleri, tarlalar ellerinden alnan, çocuklar zorla alkonulan ve sürekli tehdit edilen Tel Abyad halk, snr hattndaki anlurfann Akçakale ilçesine snmak zorunda kald.

mkanlar olmad için AFAD tarafndan Akçakale ilçesinde oluturulan Süleymanah Konaklama Tesislerinde barnan Tel Abyadllar, doup büyüdükleri ata yurdunun terörden temizlenecei günün özlemiyle yayor.

Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dal Harekatnn baaryla sonuçlanmasnn sevincini yaayan Suriyeliler, ilçelerinin teröristlerden temizlenmesi için de TSK ve ÖSOya güveniyor.

çadr kentte Arapça öretmenlii yapan Abdulhadi Matar, AA muhabirine yapt açklamada, TSKnin Afrine girmesinin Suriye halknn ve Türkiyenin yararna olduunu söyledi.

Afrinin zaferinin Arap bölgelerinin terörden temizlenmesi için atlan bir adm olduunu anlatan Matar, öyle konutu:

Tüm dünya bizi yalnz brakrken, insanlkta, dinde ve corafyada kardeimiz olan Türkiye, hzl bir müdahalede bulundu. Cesur Türkiyeli kardelerimiz fedakarlk göstererek ehitler verdi. Tarih bunu unutmayacak, Biz de asla unutmayacaz. Afrin temizlendii gibi, umarz ayn temizlik Münbiç, Tel Abyad ve Tel Rfatta da devam eder. Evlerimize dönüp vatanmz yeniden ina edebilmemiz için bu yerlere ihtiyacmz var.

- Türk ordusuna güveniyoruz

Hiyyem el-Carad ise 3 yldr çadr kentte öretmenlik yaptn belirterek, Suriyelilere sahip çkan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana ve Türkiyeye teekkür etti.

Afrinin terörden temizlenmesinin Suriyeliler için çok önemli olduunu aktaran el-Carad, unlar kaydetti:

çok ükür Afrin Türk ordusu sayesinde terörden temizlendi. nallah Tel Abyad ilçesi de TSK tarafndan terörden temizlenir ve YPG/PKKnn zulmünden kurtuluruz. Türkiyenin snrlarndan teröristlerin gitmesi hem Türkiye hem Suriye halk için önemli. nallah tüm Suriye özgürlüüne kavuur. Biz Suriyeliler olarak her zaman Türkiye ile birlikteyiz. nallah bata Tel Ebyad olmak üzere her tarafta huzur hakim olur. Bu konuda Türk ordusuna güveniyoruz. Biz rejimi de istemiyoruz, teröristleri de istemiyoruz.

Ana Sayfaya Git