Temelli annelerle yürüdü

HDP Eş Başkanı Temelli, milletvekilleri ve tutuklu aileleri Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi polis engel oldu.

Haberler 13.05.2019 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli partililer ve çocuklar cezaevinde açlk grevi ve ölüm orucunda olan anneler kongrenin yapld yerden eylem alanlar olan Kouyolu Parkna yrümek istedi.

Polis, annelerin hassasiyeti nedeni ile Istasyon Meydanna kadar yürüyüe izin vereceini, oradanda araçlarla Kouyolu Parkna gidilmesine müsade edeceklerini söyledi. Bunun ardndan anneler HDP Egenel Bakan Sezai Temelli ve milletvekilleri yürüyüe geçti. Polis bunlarn dnda kalabalk kitlenin yürüyüüne izin vermedi.

Yürüyü halinde olan annelerin önü yaklak 200 metre sonra kesildi. Polis yürüyüü durdurdu. Annelerin ve milletvekillerinin yürümesine izin vermedi. Kalabalk grubun önüne TOMA konulandrld. Anneler polis çemberine alnd. Uzun süren görüme sonuç vermeyince anneler araçlarla alandan ayrlarak Kouyoluna geçti. Polis Kouyolu Parkna girie izin vermedi. Aileler ve milletvekilleri parkn karsnda açklama yapt.

çOCUKLARIMIZ ÖLÜRKEN ANNELER GÜNÜ NEYMZE

Tutuklu yaknlar ve anneleri adna konuan Aysel Ate, Bizim tek isteimiz var çocuklarmzn ölmemesidir. çocuklarmz açlktan ölürken anneler günü neyimize, bizim anneler günümüz neyimize dedi.

Ate konumasnn devamnda, nsanm diyen herkese, çocuk olsun kadn olsun, genç, asker polis olsun herkese sesleniyorum, bizler anneyiz canavar deiliz. çocuklarmzn ölmemesi için meydanlara iniyoruz. Ben ahsm adna ölmeye hazrm, darbedilmeye hazrm. Darp da edildim. Yerlerde sürüklendim. Olsun yine gelirim. çünkü ben ölümü bekliyorum, ölümü bekelyen bir anne nasl olur? Lütfen herkes sesimizi duysun ifadelerini dile kulland.

Ana Sayfaya Git