Temelli annelerle yürüdü

HDP Eş Başkanı Temelli, milletvekilleri ve tutuklu aileleri Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi polis engel oldu.

Temelli annelerle yürüdü

HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli partililer ve çocukları cezaevinde açlık grevi ve ölüm orucunda olan anneler kongrenin yapıldığı yerden eylem alanları olan Koşuyolu Parkı'na yūrümek istedi.

Polis, annelerin hassasiyeti nedeni ile Istasyon Meydanına kadar yürüyüşe izin vereceğini, oradanda araçlarla Koşuyolu Parkı'na gidilmesine müsade edeceklerini söyledi.  Bunun ardından anneler HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekilleri yürüyüşe geçti. Polis bunların dışında kalabalık kitlenin yürüyüşüne izin vermedi.

Yürüyüş halinde olan annelerin önü yaklaşık 200 metre sonra kesildi. Polis yürüyüşü durdurdu. Annelerin ve milletvekillerinin yürümesine izin vermedi. Kalabalık grubun önüne TOMA konuşlandırıldı. Anneler polis çemberine alındı. Uzun süren görüşme sonuç vermeyince anneler araçlarla alandan ayrılarak Koşuyolu'na geçti. Polis Koşuyolu Parkı'na girişe izin vermedi. Aileler ve milletvekilleri parkın karşısında açıklama yaptı.

"ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜRKEN ANNELER GÜNÜ NEYİMİZE"

Tutuklu yakınları ve anneleri adına konuşan Aysel Ateş, "Bizim tek isteğimiz var çocuklarımızın ölmemesidir. Çocuklarımız açlıktan ölürken anneler günü neyimize, bizim anneler günümüz neyimize" dedi.

Ateş konuşmasının devamında, "İnsanım diyen herkese, çocuk olsun kadın olsun, genç, asker polis olsun herkese sesleniyorum, bizler anneyiz canavar değiliz. Çocuklarımızın ölmemesi için meydanlara iniyoruz. Ben şahsım adına ölmeye hazırım, darbedilmeye hazırım. Darp da edildim. Yerlerde sürüklendim. Olsun yine gelirim. Çünkü ben ölümü bekliyorum, ölümü bekelyen bir anne nasıl olur? Lütfen herkes sesimizi duysun" ifadelerini dile kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz