Temelli: HDP'nin barajına baraj katma peşindeler

DİYARBAKIR'da, Barış Anneleri'ni ziyaret eden HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran seçimlerinde sandıkların birleştirilmesi ile ilgili YSK kararını eleştirdi. Temelli, "HDP'nin barajına baraj katma peşindedirler. Tüm bunlara rağmen bütün halkımız, seçmenimiz, herkes sandık neredeyse oraya gidecek" dedi.

Haberler 02.06.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, beraberinde partisinin milletvekili adaylaryla birlikte, Diyarbakrdaki Bar Anneleri grubunu ziyaret etti. Ziyaret srasnda bir konuma yapan Temelli, seçim kampanyalarn iki temel üzerinden yürüttüklerini belirterek, Bir tanesi bar mücadelesi, bir tanesi de demokrasi mücadelesidir. Bu iki mücadelenin birbirinden ayrlmayacan, bu ülkeye bar gelmeden demokrasinin, demokrasi gelmeden barn var olamayacan söyledik. Bu ülkeye bar bir gün muhakkak gelecek. Hep birlikte bu yaadmz aclarla yüzleeceiz. Bu aclardan dersler çkaracaz ve bu yüzlemenin nda da bu ülkede bir daha bu sava, bu kayplar, bu canlarmz yitirmeye son vereceiz. Tarihimizdeki tüm aclarla yüzlemeden yol almak mümkün deil. Bugün yüzleme günüdür. 24 Hazirandan sonra, bu ülkede demokrasi ina etme çabas içinde olacaksak, yan yana geleceksek, bunun için öncelikli olarak yüzlememiz gerekiyor. Sava politikalarna, sava zihniyetine, sava iktidarna, ancak bizler son verebiliriz. Annelerin aclarna sahip çkarak, acy ortaklatrarak, bu aclarla yüzleerek, bunlarn bir daha yaanmasna engel olabiliriz. Türkiye halklarna, tüm annelere çar yapyorum; gelin bu gidiata, sava politikalaryla yol almaya çalan iktidara hep birlikte dur diyelim. çözüm sürecinde bizler bar derken, bu iktidar arkamzdan çökertme planlar içinde oldu. Bu ülkede, bir daha bu aclar yaamamak için, yeni Türkiyeyi, yeni siyaseti, yeni yaam birlikte var edeceiz dedi.

SEçMDE YAKLAIK 250 BN ARKADAIMIZ GÖREV ALACAK

Ziyaret srasnda gazetecilerin sorularn yantlayan Temelli, 24 Haziran seçimlerinde baz sandklarn birletirilmesine ilikin açklamalarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulunun sandk tama kararnn hatal olduunu belirten Temelli, 144 bin kii tamal ekilde oy kullanmaya zorlanmaktadr. 144 bin kii aslnda sandktan uzak tutulmaya çallmaktr. 144 bin kii deil, daha fazla insan sanda ulamasn istiyorlar. Tama taleplerinin geldii yerlerde, bizim ortalama oy oranmz yüzde 70in üzerinde olduu bir bölge. Arlkl olarak HDPliler sanda gitmesin, barajn altnda kalsn zihniyetidir bu. Valisi, YSKs ve tüm güvenlik güçleriyle, aslnda HDPnin barajna baraj katma peindeler. Fakat tüm bunlara ramen, bütün halkmz, seçmenimiz, herkes sandk neredeyse oraya gidecek, oyunu kullanacak. Sadece oy kullanmakla kalmayacak, oyuna sahip çkacak, iradesine sahip çkacak. Ne yaparlarsa yapsnlar, sandklarmzn banda olacaz. Demokratik bir ülkede sandk güvenliini devlet alr. Devletin en önemli lerinden biri seçimlerin güvenli bir ortamda yaplmasn salamak ve sandk güvenliini almaktr. u acayiplie bakn ki, sandk güvenliini alma konusu bugün HDP ve dier partilere, sivil toplum örgütlerine kalm durumda. Devlet bizatihi sandklar güvensizletiriyor. Güvenli oy kullanma, oylarn güvenli saym ve sonuçlarn salkl olmasnn önündeki en büyük engel bugünkü iktidardr. te buna kar ne yapacaz, sandklara sahip çkacaz. Yaklak 250 bine yakn arkadamz görev alacak. Ama sadece HDP deil, Adil Seçim Platformu diye dün bir deklarasyon yaynland. Biz de içindeyiz. Muhalefetin bütün partileri, sivil toplum örgütleri bir araya geldi. Türkiyenin her yerinde imdi halk sandna, oyuna sahip çkyor. Devletin, YSKnn, Valilerin, güvenlik güçlerinin bütün sandklara yönelik bu güvenlii ortadan kaldran tasarrufuna karlk, halk sandna sahip çkyor dedi.

ANKET SONUçLARINA GÖRE OYUMUZ HENÜZ 10.2 GÖZÜKÜYOR

Dün kendilerine ulaan bir anket olduunu belirten Temelli, Bu anket sonuçlarna göre oyumuz henüz 10.2 gözüküyor. Sanda giderken bu oyun artmasn bekliyoruz. Bu bçak srtn yaratan bugünkü iktidardr. Sürekli olarak bu bçak srtndan olumsuz etkilenmemiz açsndan elinden geleni ardna koymayan bir iktidar var. Erken seçim güvenlii, sandk güvenlii bahanesiyle yapm olduklar handikaplar bunu çok açk bir ekilde gösteriyor. Fakat çalmalarmz devam ediyor. Biz önünde sonunda bu baraj ykacaz.

Türkiyedeki tüm demokrasi ve emek güçlerine, kadnlara, gençlere bir kez daha buradan çarmz yineliyoruz. Gelin, demokrasinin önündeki, barn önündeki bu baraj hep birlikte ykalm. Bu sadece HDPye deil, Türkiye demokrasine, Türkiye barna örülmü bir barajdr. Bunu ancak omuz omuza vererek ykabiliriz. Hala kararsz bir seçmen kitlesi var, hala sanda gitmeyeceim diyen bir seçmen kitlesi var. Sanda gitmemek, kararsz kalmak gelecekten vazgeçmektir. çocuunuzun, kendinizin geleceini bu uçurumdan aa yuvarlamaya çalanlarn gücüne güç katmaktr. Gelin bu ülkenin uçurumdan yuvarlanmasna hep birlikte engel olalm dedi.

Ana Sayfaya Git