Terör koridoruna asla izin verilmez

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan “Güvenlik Koridoru”na MGK'dan çıkan kesin karar; "Terör koridoruna asla izin verilmeyecek?"

Haberler 21.03.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplants, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda yapld. Betepede saat 15.50de balayan toplant, 4 buçuk saat sürdü. Toplantnn ardndan yaplan yazl açklamada, 31 Martta yaplacak seçimlerin güven içinde gerçekletirilmesi için alnan tedbirlerin gözden geçirildii aktarld.

Türkiyenin bütün terör örgütleriyle mücadelesini, geçmite olduu gibi ayn azim ve kararllkla yerine getirmeye devam edecei vurgulanmtr denilen açklamada, Suriye için, Güney snrlar boyunca oluturulmaya çallan terör koridoruna asla izin vermeyecei kuvvetle vurguland denildi.

Suriyede Fratn dousunun temizlenmesi gerektii belirtilen açklama öyle devam etti: Münbiç ve Fratn dousunun terör örgütlerinden temizlenmeden bölgede istikrarn salanmasnn ve göç hareketliliinin durdurulmasnn mümkün olmayaca ifade edilmitir. Yeni Zelandada masum insanlarn yalnzca inançlarndan dolay hunharca katledildii terör saldrs iddetle knanmtr.

HABER MERKEZ

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplants sonras yaymlanan bildiride Yeni Zelandadaki terör saldrsna ilikin, Yaanan hadise tüm yönleriyle istiare edilmi, Türk dümanln da ihtiva ettii anlalan slam kart rkç zihniyeti besleyen iklimin, bireysel ve organize unsurlarnn deifre edilerek kararllkla üzerine gedilmesi gerektii ifade edilmitir denildi.

4.5 SAAT SÜREN TOPLANTI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesinde yaplan MGK toplants sona erdi. Saat 15.50de balayan toplant 4.5 saat sürdü. MGK toplants sonras yaymlanan bildiride u ifadelere yer verildi:

Ülkemizin güvenliini yakndan ilgilendiren önemli iç ve d gelimeler bütün yönleriyle ele alnarak, milli birlik ve beraberliimiz ile bekamz tehdit eden FETÖ/PDY, YPG ve DEA bata olmak üzere, yurt içinde ve yurt dnda terör örgütlerine kar sürdürülen mücadele hakknda kurula bilgi sunulmutur. Türkiyenin, bütün terör örgütleriyle mücadelesini, geçmite olduu gibi ayn azim ve kararllkla yerine getirmeye devam edecei vurgulanmtr.

31 MART SEçMLERNE VURGU

31 Mart 2019 tarihinde yaplacak mahalli idareler genel seçimlerinin, yurt bütününde huzur ve güven içinde gerçekletirilmesi için yetkili kurumlarca alnan tedbirler gözden geçirilmitir.

TERÖR KORDORUNA ASLA ZN YOK

Suriyenin siyasi birlii ve toprak bütünlüü çerçevesinde tüm terör örgütlerinden temizlenmesi, ülkeye huzur ve bar ortam getirilmesi için Türkiyenin gösterdii gayretlerine kararllkla devam edecei, güney snrlar boyunca oluturulmaya çallan terör koridoruna asla izin vermeyecei kuvvetle vurgulanmtr. Suriye halkna hitap edecek bir Anayasann hazrlanarak hür ve demokratik seçimlerin gerçekletirilmesi yönündeki beklenti ve katklarmz dile getirilmi, Suriyenin kuzeyinde oluturulacak güvenli bölgenin terör örgütlerinin deil, iki ülke halknn güvenliini temin edecek bir uygulama olmas halinde kabul edilebilecei, Münbiç ve Fratn dousunun terör örgütlerinden temizlenmeden bölgede istikrarn salanmasnn ve göç hareketliliinin durdurulmasnn mümkün olmayaca ifade edilmitir.

YEN ZELANDADAK TERÖR SALDIRISI

Bildiride Yeni Zelandadaki terör saldrsna ilikin ise, Yeni Zelandada masum insanlarn yalnzca inançlarndan dolay hunharca katledildii terör saldrs iddetle knanmtr. Yaanan hadise tüm yönleriyle istiare edilmi, Türk dümanln da ihtiva ettii anlalan slam kart rkç zihniyeti besleyen iklimin, bireysel ve organize unsurlarnn deifre edilerek kararllkla üzerine gidilmesi gerektii ifade edilmitir. Giderek iddet ve teröre dönüen slam ve Müslüman dümanlna çeitli gerekçelerle göz yumulmasnn, benzer saldrlara zemin hazrlayaca uyarsnda bulunulmutur ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git