Teröre karşı tek yürek

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları, yurt genelinde düzenlenen yürüyüşler ve yapılan basın açıklamalarıyla kınandı.

Haberler 20.12.2016 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt genelinde birçok ilde ellerinde Türk bayraklaryla yürüyü ve basn açklamas yapan binlerce vatanda, terör örgütü PKKnn saldrlarn lanetledi.

Kuzeyden güneye, doudan batya Türkiyenin her yerini ay-yldzl bayraklarla donatan vatandalar, terör örgütü PKKy ve saldrlarn knad.

- Vatandalar meydanlara akn etti

Vanda, Teröre Hayr Platformu tarafndan organize edilen yürüyü için dondurucu soua ramen binlerce vatanda, ellerinde Türk bayraklaryla Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavanda bir araya geldi.

Vatandalar, Kahrolsun PKK, Askere uzanan eller krlsn, Polise uzanan eller krlsn, ehitler ölmez, vatan bölünmez ve tekbirler eliinde ki Nisan Polisevi önüne kadar yürüdü.

Burada platform adna açklamay okuyan sözcü Osman Ayin, stanbul ve Kayserideki saldrlar knadklarn belirterek, insanlktan nasibini almam terör örgütleri tarafndan düzenlenen saldrlarn Türkiyeye diz çöktüremeyeceini söyledi.

- Hakkari

stanbul ve Kayserideki saldrlara tepki amacyla Hakkaride bir araya gelen binlerce vatanda, terör örgütü PKKy ve hain saldrlarn protesto etti.

Hakkari Hak ve Dayanma Platformu öncülüünde Valilik önünde bir araya gelen yaklak 6 bin kii, souk havaya ramen ellerindeki Türk bayraklaryla terör örgütünü lanetledi.

Türkiye teröre mezar olacak, Kahrolsun PKK, ehitler ölmez, vatan bölünmez ve Teröre hayr sloganlar atan vatandalar adna açklama yapan lim Yayma Cemiyeti Hakkari ube Bakan Ramazan Özdemir, terörün, insanln en büyük düman olduunu söyledi.

emdinli ilçesinde de vatandalar terör örgütü PKKnn saldrlarn lanetledi.

Kar yana ramen lçe Jandarma Komutanl önünde bir araya gelen yaklak 2 bin kii, ellerinde Türk bayraklaryla Vatan sana canm feda, Kahrolsun PKK, ehitler ölmez vatan bölünmez ve Türk Kürt kardetir, PKK kalletir sloganlar att.

- Bingöl

Bingölde ehitlere Sayg ve Milli Birlik Yürüyüü düzenlendi.

Merkez Yeniehir Mahallesindeki Saat Kulesi önünde toplanan vatandalar, ehitler ölmez vatan bölünmez, Bayraa uzanan eller krlsn , Vatan sana canm feda ve Zalimler için yaasn cehennem sloganlar atarak, terör örgütü PKKy ve hain saldrlarn knad.

Büyük bir Türk bayra açan vatandalar, sloganlar eliinde 15 Temmuz ehitler Meydanna kadar yürüdü. Sivil toplum kurulular adna hazrlanan açklamay okuyan Bingöl ehit Aileleri Gazileri ve nsan Haklar Dernei Bakan Naim Tan, etkinlie katlan vatandalara teekkür etti.

Yürüyüe destek veren Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, Kürt, Türk, Zaza, terörü lanetlemek için bir arada olduklarn dile getirdi.

- Mardin

Mardinde, aralarnda Türk Haber-Sen ile Mardin ehit ve Gazi Aileleri Yardmlama ve Dayanma Derneinin yer ald sivil toplum kurulular, stanbul ve Kayserideki terör saldrlar knad.

Ellerindeki Türk bayraklaryla sk sk, ehitler ölmez vatan bölünmez veKahrolsun PKK sloganlar atan grup adna açklama yapan Türk Haber-Sen Mardin l Temsilcisi eyhmus Kanat, ülkenin gelimesini istemeyen karanlk odaklarn yeniden devrede olduuna iaret ederek, Milli birlik ve beraberliimizi çekemeyenler, ülkemizin gelimesini ve ilerlemesini istemeyen karanlk odaklar yeniden sahneye çkmlardr. dedi.

- Mu

Muta da Kardelik Platformu üyeleri, terör örgütü PKK ve saldrlarn knad.

Mu Belediyesi önünde toplanan platform üyeleri, polis ve askerler için destek slogan att, terörü lanetledi. Platform adna açklama yapan Melik Gözer, Kayserideki terör saldrsn lanetlediklerini söyledi.

- Gazi ve ehit yaknlar terörü lanetledi

Türkiye Muharip Gaziler Dernei ile Türkiye Harp Malulü Gaziler ehit Dul ve Yetimleri Dernei üyeleri, stanbul ve Kayserideki terör saldrlarn protesto etti.

Ellerindeki Türk bayraklaryla Vodafone Arena önünde toplanan gaziler, sloganlar eliinde ehitler Tepesine yürüdü.

Burada açklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Dernei stanbul ube Bakan Ahmet Kendigel, Türkiyenin iç ve d terör örgütleri tarafndan tehdit altnda olduunu söyledi.

Terör saldrlarnn özellikle silahsz asker, polis ve halk hedef aldn belirten Kendigel, Türk halknn azmi ve iradesiyle her türlü olayn üstesinden gelebilecek kabiliyette olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git