Teröre karşı tek yürek

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları, yurt genelinde düzenlenen yürüyüşler ve yapılan basın açıklamalarıyla kınandı.

Teröre karşı tek yürek

Yurt genelinde birçok ilde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapan binlerce vatandaş, terör örgütü PKK'nın saldırılarını lanetledi.

Kuzeyden güneye, doğudan batıya Türkiye'nin her yerini ay-yıldızlı bayraklarla donatan vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı ve saldırılarını kınadı.

- Vatandaşlar meydanlara akın etti

Van'da, Teröre Hayır Platformu tarafından organize edilen yürüyüş için dondurucu soğuğa rağmen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı'nda bir araya geldi.

Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve tekbirler eşliğinde İki Nisan Polisevi önüne kadar yürüdü.

Burada platform adına açıklamayı okuyan sözcü Osman Ayşin, İstanbul ve Kayseri'deki saldırıları kınadıklarını belirterek, insanlıktan nasibini almamış terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıların Türkiye'ye diz çöktüremeyeceğini söyledi.

- Hakkari

İstanbul ve Kayseri'deki saldırılara tepki amacıyla Hakkari'de bir araya gelen binlerce vatandaş, terör örgütü PKK'yı ve hain saldırılarını protesto etti.

Hakkari Hak ve Dayanışma Platformu öncülüğünde Valilik önünde bir araya gelen yaklaşık 6 bin kişi, soğuk havaya rağmen ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü lanetledi.

"Türkiye teröre mezar olacak", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Teröre hayır" sloganları atan vatandaşlar adına açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir, terörün, insanlığın en büyük düşmanı olduğunu söyledi.

Şemdinli ilçesinde de vatandaşlar terör örgütü PKK'nın saldırılarını lanetledi.

Kar yağışına rağmen İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları attı.

- Bingöl

Bingöl'de "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Merkez Yenişehir Mahallesi'ndeki Saat Kulesi önünde toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" , "Vatan sana canım feda" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atarak, terör örgütü PKK'yı ve hain saldırılarını kınadı.

Büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar, sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü. Sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan açıklamayı okuyan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Yürüyüşe destek veren Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Kürt, Türk, Zaza, terörü lanetlemek için bir arada olduklarını dile getirdi.

- Mardin

Mardin'de, aralarında Türk Haber-Sen ile Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yer aldığı sivil toplum kuruluşları, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları kınadı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve"Kahrolsun PKK" sloganları atan grup adına açıklama yapan Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat, ülkenin gelişmesini istemeyen karanlık odakların yeniden devrede olduğuna işaret ederek, "Milli birlik ve beraberliğimizi çekemeyenler, ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyen karanlık odaklar yeniden sahneye çıkmışlardır." dedi.

- Muş

Muş'ta da Kardeşlik Platformu üyeleri, terör örgütü PKK ve saldırılarını kınadı.

Muş Belediyesi önünde toplanan platform üyeleri, polis ve askerler için destek sloganı attı, terörü lanetledi. Platform adına açıklama yapan Melik Gözer, Kayseri'deki terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

- Gazi ve şehit yakınları terörü lanetledi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını protesto etti.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Vodafone Arena önünde toplanan gaziler, sloganlar eşliğinde Şehitler Tepesi'ne yürüdü.

Burada açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kendigel, Türkiye'nin iç ve dış terör örgütleri tarafından tehdit altında olduğunu söyledi.

Terör saldırılarının özellikle silahsız asker, polis ve halkı hedef aldığını belirten Kendigel, Türk halkının azmi ve iradesiyle her türlü olayın üstesinden gelebilecek kabiliyette olduğunu vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz