Terörist havada vuruldu!

Kuzey Irak'ın Haftanin Vadisinde sürdürülen Pençe Kaplan Harekâtında, Mehmetçiğin dikkati sayesinde, teröristlerin havadan paramotorlu saldırısının önlendiği ortaya çıktı. Buna göre bomba getiren PKK mensubu kadın terörist paramotorla yaklaşırken havada imha edildi ve yapılan tespitler sonrasında verilen son dakika haberine göre Hantur eteklerine düştü.

Haberler 29.01.2021 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irakn Haftanin Vadisinde sürdürülen ve çok sayda askeri personelimizin görev ald Pençe Kaplan operasyonunda, Mehmetçiin dikkati sayesinde, teröristlerin havadan paramotorlu saldrsnn önlendii ortaya çkt.

Terör örgütü PKKda saldr için görevlendirilen ve 150 kilogram bomba ile tpk Hatayda denedikleri gibi paramotor adl uçu aracyla gelmekte olduu srada imha edilen kadn teröriste ilikin çarpc bilgilere ulat.

HAVADA MHA EDLD

Geçen yl 12 Temmuzda meydana gelen olayda, Doa Zilan kod adl kadn terörist Hediye çerçi, örgütün Suriyeden getirdii bir paramotora 150 kiloluk bomba yükleyerek, Hantur Danda konumlanan 40 kiilik timin üzerine atmak için havaland. Gözetleme yapan tim, paramotoru önce HA sand. HA olmadn anlaynca siper alan keskin nianclar, youn atee tuttuu paramotorun üzerindeki bombay infilak ettirdi. Parçalanan paramotor ve kadn terörist, Hantur Da eteklerine dütü.

2015TE TERÖRST OLMU

Kadn teröristin 2015te terör örgütüne katld ve Suriyenin kuzeyindeki YPGnin askeri kamplarnda maket uçak, paramotor gibi hava araçlaryla askeri üs bölgeleri ve karakollara yönelik nasl ve ne ekilde saldr düzenleneceine dair sözde bran eitimi ald ve PKKnn silahl kadn yaplanmas YJA-Star bünyesinde oluturulan sözde Delal Amed Hava Savunma Gücü içerisinde faaliyet gösterdii belirlendi.

Örgütün paramotor, bombal maket uçak ve drone birimindeyken, kaçarak teslim olan A.D adl kadn teröristte, Hediye çerçiyi fotorafndan tehis etti.

Ana Sayfaya Git