Terörün alçak yüzü!

İstanbul Ortaköy’de bulunan eğlence mekanı Reina saat 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırıda 1’i polis 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi de yaralandı.

Haberler 02.01.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulun ünlü elence meknlarndan Ortaköydeki Reinaya yeni yln ilk saatinde uzun namlulu silahla saldr düzenlendi. Bine yakn kiinin içerisinde bulunduu ve ylba kutlamalar yaplan kulübe düzenlenen saldrda, saldrgan ilk olarak uzun namlulu silahla önce kapda bekleyen bir polisi ve bir kiiyi öldürdü, ardndan da ate ederek, elence mekanna girdi.

Saldrgan elindeki uzun namlulu silahla gece kulübünde bulunanlar gelii güzer tarad. Can pazarna dönen mekanda biri polis memuru 39 kii hayatn kaybetti, 65 kii de yaraland. Saldrnn ardndan olay yerine çok sayda ambulans ve polis ekibi yönlendirildi.

Özel harekat polislerinin gece kulübüne operasyonu sonrasnda, salk ekipleri yarallara müdahale etti. Yarallar gece kulübünden çkarlarak olay yerinde bekleyen çok sayda ambulansla, bata ili Hamidiye Etfal Eitim ve Aratrma Hastanesi olmak üzere çevredeki hastanelere kaldrld. Saldr srasnda 700 davetlinin olduu örenilen gece kulübünün bulunduu cadde çift yönlü olarak trafie kapatlarak geni güvenlik önlemleri alnd.

Saldr annda içeride bulunan baz kiilerin denize atlad ifade edildi. Görüntülerinin güvenlik kamerasna yansd belirtilen saldrgann kaçt belirtildi.

Saldrda hayatn kaybedenlerin cansz bedenleri ambulanslarla stanbul Adli Tp Kurumu Morguna götürüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin elence mekannda delil çalmalar yaparken, saldrnn gerçekletii mekann önünde bulunan bir ticari taksi ise çekici aracna yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldry gerçekletiren kii ya da kiilerin bu taksi ile elence mekanna gelmi olabilecei ihtimali üzerinde duruyor.

SOYLU: 39 NSANIMIZ HAYATINI KAYBETT

çileri Bakan Süleyman Soylu, 07.50 civarnda yapt açklamada, 39 insanmz hayatn kaybetti. 69 kii hastanelerde tedavi görüyor. Bunun dördü ar olarak bize bildirildi. Teröristi arama çalmalarmz devam ediyor. nallah yakn zamanda ele geçeceini ümit ediyoruz dedi. Soylu, saldrda hayatn kaybedenlerden 21inin kimliinin belirlenemediini belirterek, Henüz 18inin kimliiyle ilgili tespit çalmalar devam ediyor. 16s yabanc uyruklu, 5i Türkiye Cumhuriyeti vatanda diye konutu.

SALIK BAKANI: 65 YARALIDAN 4ÜNÜN DURUMU CDD

çileri Bakan Süleyman Soylu ve Salk Bakan Recep Akda saldrnn gerçekletii elence mekan Reinada incelemelerde bulunduktan sonra ili Etfal Eitim ve Aratrma Hastanesine geldi. Burada yarallar ziyaret eden bakanlar çkta açklamalarda bulundu. Bakan Akda, hastanelerde 65 yaralnn bulunduunu ve 4 yaralnn durumunun oldukça ciddi olduunu söyledi. Yaamn yitirenlerin kimliklerinin tespit edilmeye devam edildiini söyleyen Akda, yaamn yitirenler arasnda çok sayda yabanc uyruklunun olduunu kaydetti.

SOYLUDAN KNC AçIKLAMA: SALDIRIYI 1 K YAPTI

Soylu da Ortaköydeki silahl kiinin 1 kiinin gerçekletirdiini söyledi. Soylu, Bu tür ihbarlar sürekli geliyor. Tüm ülkede de önemler alnyor dedi.

KURTULMU: SALDIRIYI TEK BAINA YAPMAK KOLAY DEL

Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, Reinadaki silahl saldr ile ilgili açklama yapt. Kurtulmu, Bir kiinin yapt anlalyor. 2016 çok zor geçti. 2017 daha güzel olacak beklentisi içindeydik. Ama biz rahat vermeyeceiz diyorlar. Bunu ortaya koyanlarla mücadeleye korkmadan ylmadan devam edeceiz. En ksa zamanda saldrgann yakalanmas ve balantlarnn ortaya konmasn temenni ediyoruz. Ümit ediyorum ki ksa süre içerisinde hem teröristin kimlii hem balantlar ortaya çkar. Bu kadar profesyonel bir saldry tek bana yapmak kolay deil dedi.

ELENCE MEKANININ çALIANI ANLATTI

Beiktata meydana gelen saldrnn ardndan ili Etfal Eitim ve Aratrma Hastanesine gelen bir elence mekan çalan yaadklarn u sözlerle anlatt: Birden panik, aa indik saklandk. Arkadam getirdim. Panikledik atladm yere. ki kiilermi birini gördüm. çeride çok yaral var. Mekanda 600-700 kii kadar vard.

GÖRGÜ TANII: BRS TARIYORDU, K K ATE EDYORDU

ili Hamidiye Etfal Eitim ve Aratrma Hastanesine gelen bir kii de olay ann anlatt. Kulüpte elendikleri srada birden ate edilmeye baladn söyleyen Sinem Uyank, saldrda ei Lütfü Uyankn (36) yaralandn aktard. Uyank, unlar söyledi: Oradaydk. Eleniyorduk. Ylba gecesi arkam dönüktü birden bire insanlar kouturmaya baladlar. Sonra eim bana sakn korkma dedi. Üzerime atlad. nsanlar üzerimden kotular. Eim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanlar syrp çktm. çok korkunçtu. Birisi taryordu. ki kii silahla ate ediyordu. Barut kokuyordu içerisi. Sonra bayldm. Ayldm. Eim kanlar içinde. nsanalar kanlar içindeydi. Sonra ambulans ve polisi aradk. Polisi aradm Sakn kprdamayn yoksa kurban olursunuz dedi. Hiç kprdamadk. Sonra özel harekat girdi içeriye. Cam krklar vard, insanalar üzerimize basarak geçtiler. Polis geldi Yere yatn teslim olun elinizi banzn üzerine koyun dedi. Özel harekat polisi yavaça Yerden ilerleyin dedi. Üst kata çktk.

RENANIN SAHB: ABD STHBARATI BUNUN BLGSN VERMT

çarpc bir bilgiyi paylaan saldrnn olduu elence mekan Reinann sahibi Mehmet Koçarslan Hürriyete yapt açklamada, çeri giren erefsizler Kalanikoflarla taramlar. Amerikan istihbarat bunun bilgisini vermiti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alnd. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldr meydana geldi dedi. Koçarslan, daha sonra bu açklamasn geri alarak, kendisine bilgi verilmediini öne sürdü.

YAYIN YASAI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), stanbuldaki saldrya ilikin Babakanlk tarafndan geçici yayn kstlamas getirildiini bildirdi.

HASTANEYE AKIN ETTLER

Bu arada, hastane bahçesinde bekleyen baz vatandalar da yaknlarnn durumuna ilikin görevlilerden bilgi ald.

Öte yandan Japonyann stanbul Bakonsolosluundan yetkililer de hastaneye gelerek yarallar arasnda vatandalarnn bulunup bulunmadn örenmeye çalt. ili Hamidiye Etfal Eitim ve Aratrma Hastanesinin yan sra bölgedeki baz özel hastanelere kaldrlan yarallarn tedavisi devam ederken, bazlar da salk ekiplerinin müdahalelerinin ardndan taburcu ediliyor.

Ana Sayfaya Git