TKDK, yatırımcı adaylara müjde!

TKDK'nın yatırımcılara yönelik yüzde 70'e varan proje desteğinde, 3. başvuru çağrısının ilana çıktığı müjdesi verilirken, İl Kooridnatörü Güneş, başvuruların 21 Aralık'ta başladığı bildirildi.

Haberler 28.12.2017 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakr Koordinatörü Hikmet Güne, Üçüncü Bavuru çar lann açklayarak projelerde yüzde 70e varan destekler vereceklerini müjdeledi.

Söz Habere açklamalarda ve kurumun ulusal ve uluslar aras fonlar ile krsal kalknma yatrmlarn ve yatrmclar desteklediini söyleyen Güne, 2012 tarihinden bu yana Diyarbakrda çeitli sektörlerde yatrmclar desteklemeye baladklarn ve bu destei devam ettirdiklerinin altn çizdi.

Uygun projelerle sözleme imzalyoruz

Desteklenen yatrm ve projeler hakknda bilgilendirmelerde bulunan Güne, Kurumumuz belli aralklarla çar ilanlarna çkar. Yatrmclar çar ilanlarnda sektörlere göre projelerini hazrlar. Biz il koordinatörlüü olarak teknik olarak projeleri inceleriz, uygun olanlar kurum bakanlmza göndeririz. Orada nihai olarak deerlendirilen projelerden uygun olanlar ile sözleme imzalyoruz. dedi.

Diyarbakrda olmayan sektörleri kurduk

Hayvanclkla ilgili projelerden de söz eden Güne, Et hayvancl, kanatl hayvan yetitiricilii, bunun yannda ileme sektörüne yönelik et ilemi, özellikle 3 tane kanatl kesimhaneleri Diyarbakrda kurduk. Bunlar Diyarbakrda daha önce olmayan sektörlerdi. Organize Sanayi bölgesinde 70 ton süt ileyen büyük bir süt ileme fabrikas kurduk. Bu tesislerimiz faal Diyarbakr ekonomisine katma deer salyor. eklinde konutu.

Destekledik ve desteklemeye de devam

Açklamann devamnda Güne, Bunun yannda turizm noktasnda Dicle ilçesinde yeme içme tesisleri, Organize Sanayi bölgesinde un fabrikas, kadayf üretimine yönelik fabrikalar gibi birçok projeyi destekledik ve desteklemeye devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Yüzde 70e kadar destekleyeceiz

çar ilanna çktklarn vurgulayan Güne, 21 Aralk 2017 itibariyle çar ilanna gittik. Bu ilan ile besi yetitiricilii, tarmsal iletmeler, büyükba küçükba hayvan yetitiriciliine yönelik projeleri destekleyeceiz. Ayn ekilde üretimine yönelik büyük ba, küçük ba hayvan yetitiriciliine yönelik projeleri yüzde 40 yüzde 50 hatta yüzde 70e kadar destekleyeceiz. müjdesini verdi.

153 projeye 100 milyon TL

153 projeyi desteklediklerinin altn çizen Güne, bu projelere 100 milyon TLden büyük miktarlar ödendiini ifade etti. Öte yandan projelerin yatrm tutarnn da 200 milyon TLyi bulduuna dikkat çekti. Güne konumasna devamla 687 kiinin faal olarak uan proje kapsamnda çaltn söyledi.

Güne enerjisine destek!

Güne, Sözleme imzaladmz ve uygulamas devam eden 32 projemiz var. Bu projeler nisan ay itibariyle tamamlanacak. Bunlara da hibe destei salayacaz. Bize genel olarak tarm ve hayvanclk projeleri geliyor. Bunun yannda krsal turizm dediimiz insanlarn piknik yapabilecekleri ve dinlenebilecekleri güzel bir tesis yaptk. Dicle ilçemizde 10 odal bir pansiyon kurduk. Alabalk yetitiricilii ve güne enerjisini destekledik. Silvan ilçemizde 500er kilovat kapasitede ve bir megavat kapasitede projemiz devam ediyor. diye konutu.

Bin bir çeit alanda hibe destekleri

Kurum olarak sadece tarm ve hayvanclk anlmadklarn belirten Güne, krsal bütün dinamikleri ve potansiyeliyle desteklediklerini ekledi.

Güne bu kapsamda el sanatlarna, ahap ilerine, tekstil, dokuma, diki-nak ve metal ilerine destek verdiini belirterek, Ayrca seramik, kilimcilik, halclk, süs bitkisi, arclk ve benzeri alanlarda da desteklerimizi sürdürüyoruz. Kadayfmz, örgü peynirimiz, cevizli sucuumuz, su ürünlerimiz, makine parklarmz ve benzeri güzelliklerimizi destekliyoruz. Bunlar için tesislerimiz var ve çalmalarmz da devam ediyor. açklamalarnda bulundu.

Son bavuru tarihi!

Güne son olarak, çiftlik faaliyetlerinin çeitlendirilmesi ve i gelitirme tedbiri kapsamnda son bavuru tarihimiz ve teslim tarihimiz 15. 03. 2018dir. Tarmsal faaliyetlerin fiziki yaplarna yönelik yatrmlarna yönelik süt, et ve kanatl hayvanlk için ise 15. 04. 2018 tarihi mesai bitimine kadar bize bavurabilirler. Bu tarihten sonra gelen projeleri kabul etmeyeceiz. Bu tarihe kadar yatrmclar projelerini hazrlayp bize getirebilirler. dedi.

Ana Sayfaya Git