TMMOB: YSK’nin kararı hak gaspıdır

YSK kararının adalete ve demokrasiye zarar verdiğini belirten TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun, KHK’li adaylara mazbata verilmemesi kararının hak gaspı olduğunu söyledi.

Haberler 13.04.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu (KK), Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen belediye bakanlarna mazbatalarnn verilmemesi kararna ilikin naat Mühendisleri Odasnda (MO) basn toplants gerçekletirdi.

Meslek odalar temsilcilerinin katld toplantda konuan TMMOB KK Sekreteri Doan Hatun, seçim hukukunun iktidarn kazand yerlerde farkl, kaybettii yerlerde ise farkl iletildii bir süreçten geçtiklerini söyledi. Bu sürece ilikin en çarpc örneklerden birinin, YSKnin KHK ile ihraç edilen belediye ebakanlar ve meclis üyesi seçilenlere mazbatalarnn verilmemesi karar olduunu kaydeden Hatun, bu durumu hak gasp olarak deerlendirdi. Hatun, YSKnin ald kararla yürütmesini hiçe saydn belirtti.

SEçMEN RADESNE SAYGI GÖSTERLSN

YSKyi seçmen iradesine sayg göstermeye çaran Hatun, Her dönem sanda ve milli iradeye iaret edenlerin seçmen iradesine ve sandktan çkan sonuca gösterdikleri sözde sayg, demokrasinin ileyii açsndan bizleri kayglandrmaktadr. Halkn iradesini yok sayan, seçim kurullarn siyasi bask altnda tutan, hukuku iine geldii gibi ileten anlay, maalesef ülkeyi kaosa sürüklemektedir. Sürecin bu ekilde ilemesi seçmen iradesini yok saymaktr. Sürecin bu ekilde ilemesi, YSKnin itibarszlamasna sebep olaca aikardr. YSKyi asli görevini hukuk çerçevesinde vermesi gerektii belirtiyoruz. Bu ve buna benzer kararlar, hukuka, adalete ve demokrasiye zarar vermektedir dedi.

Hatun, son olarak toplumsal gerginliin son bulmas için halkn oylaryla seçilen seçilmilerin mazbatalarnn verilmesi gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git