Toplumu ifsat eden yasalar!

Dünya Çocuk Hakları Derneği Başkanı Âdem Çevik, "Aile ve toplumu ifsat eden yasaların kaldırılmalı, çocukları ebeveyne yabancılaştırma suç sayılmalı." dedi.

Haberler 20.11.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya çocuk Haklar Dernei Bakan dem çevik, 20 Kasm Dünya çocuk Haklar günü ve 22 Kasmda kabul edilen Türk Medeni Kanununun 19uncu yl dönümü dolaysyla yazl bir açklama yapt.

çevik, Toplumsal Cinsiyet Eitliinden stanbul Sözlemesine, CEDAWdan 6284 sayl aileyi ykan yasaya kadar yürürlükte olan birçok kanunun iptal edilmesi gerektiini söyledi.

çevik, Eski normalden yeni normale geçi sürecinde inallah bizim alametifarikamz olan temel deerlere yabanclatran, bat/btl normlarndan yakamz kurtarrz. Ftrata, hukuka aykr sözlemeler ve yasalar ile yaplan zulme sessizlik suç ortakldr. Bunun atei hepimizi yakar. dedi.

Diyanet bile Toplumsal Cinsiyet Adaleti maskesiyle küresel er güçlere hizmet ettiinin farknda deil

Bugün dünya, Great Reset ve Yeni Normal döneme geçi sanclar yaarken eski normal dönemin kurallarna bize dayatt din ve ahlak d mevzuatlarla ba etmeye çalyoruz. diyen çevik, Bir yandan da tam böyle bir zamanda millet olarak büyük bir çounluumuzun oy verdii bir iktidar döneminde Toplumsal Cinsiyet Eitlii veya Toplumsal Cinsiyet Adaleti maskesiyle cinsiyetsiz toplum, ahlaksz toplum projeleri geleceimizi ve ülkemizin milli güvenliini tehdit ediyor. Sinekleri öldürmek yerine batakl kurutmak için Türkiye Belediyeler Birlii ve benzeri tüm resmi ve özel kurulularn Toplumsal Cinsiyet Eitlii maskesiyle ecinsellik tevik projelerine dur demek insani, iman, vatan ve vicdani bir vazifedir. Bu batakl kurutmalyz. Diyanet bile Toplumsal Cinsiyet Adaleti maskesiyle küresel er güçlere hizmet ettiinin farknda deil. diye belirtti.

YASALARA DAYALI MEVZUATIN HUKUKA UYGUN OLMASI GEREKR

çevik, Yaananlara sessiz kalndkça Malatya Belediyesinin Türkiyenin Cinsiyetsiz lk Oyuncu Ödülü 10uncu Malatya Uluslararas Film Festivalinde Sahibini Bulacak eklindeki haberlerle sarslmaya devam edeceiz. Devlet Bakanmzdan Hazreti Ömer adaleti bekliyoruz. Ama adaletsizlie kar çkan Ebuzer olmay düünmüyoruz. Karanla küfretmeyi brakalm aydnlk yarnlar için kalkp elbirliiyle bir mum yakalm. Devletin, devleti ayakta tutan adaletin gerçeklemesi için yürürlükte anayasa ve yasalarn, yasalara dayal mevzuatn hukuka uygun olmas gerekir. Hukuka uymayan, milli iradeye dayanmayan yasalar suç aletidir. ifadelerini kulland.

NANç, TARH, AHLAK, GELENEKLERMZE AYKIRI HÜKÜMLER YENDEN DÜZENLENMEL

Gelecein teminat olan çocuk ve genç nesillerle onlar koruyup gelitirecek olan ailenin küresel bir tehditle kar karya olduunu hatrlatan çevik, açklamasn u ekilde sürdürdü:

CEDAW, stanbul Sözlemesi ve Lanzarote gibi uluslararas sözlemelere dayal olarak getirilen mevzuat bu tehdidin adeta kayna haline gelmitir. Milletimize bu mevzuat dayatlrken vaat edilen eyler gerçeklememi, aksi sonuçlara sebep olmu, ayrca bu mevzuatn tahtnda gizli, içinde olan bir takm sakl protokoller, zehiri altn tasta sunarlar, bal da onun suç orta misali, zehri deva diye verilen iksirde gizli bir komploya dönümütür. Bu yasalar, tek parti diktatörlüü dönemindeki tercüme yolu ile meclise getirilen, bazen gerekçesi bile tercüme ya da gerekçeye bile gerek görmeden ve müzakere bile edilmeden oy birlii ile kabul edilen yasalar hatrlatan bir biçimde çok hzl bir ekilde, kimsenin ne olduunu anlamadan meclisten geçirilen yasalar olmutur. Meclisteki uygulama, eklen yerine getirilirken, tasary savunanlar bile brakn dip notlar ve referanslar okumay, ana metni bile okumadan kürsüden eline tututurulan metinleri okumular. Medya, besleme STK ve Akademisyenler de bu süreçte sipari açklamalar ile sürece katk salamlardr. Medeni yasa olarak topluma dayatlan mevzuat yn, bizim medeniyetimizin alametifarikalarn hiçe saymaktadr. Bizi biz yapan, bizi dier topluluklardan ayran inanç, tarih, ahlak, geleneklerimize aykr birçok hükümler tamaktadr. Kuvay Milliye ve Müdafaa-i Hukuk geleneinde iman ve ruha yabanc birçok hüküm içeren bu düzenlemelerin en ksa zamanda yeniden düzenlenmesi arttr. Bu yasalar yabanc bir medeniyetin kavram, kurum, din ve ahlak anlay ve gelecek tasavvurlarnn ürünüdür. Bu anlamda bir yabanclama ve inkr anlamna gelen hükümler içermektedir.

AHLAKSIZLII, CNSYETSZL, ALESZL SAVUNAN STKLAR KAPATILMALI, TOPLUMSAL CNSYET PROJELER DURDURULMALI

420 Kasm Dünya çocuk Haklar Gününün BM çocuk Haklar Sözlemesiyle 1989 ylnda kabul edilip kutlandn söyleyen çevik, Bugün herkesi çocuklarmz, gençliimiz, maarifimiz, ailemiz hakknda yeniden düünmeye davet ediyoruz. Yeni Türk Medeni Kanunu, TBMMnde 22 Kasm 2001de kabul edilen ve 1 Ocak 2002de yürürlüe giren 4721 sayl kanundur. Zaman içinde CEDAW ve stanbul sözlemesi çerçevesinde bugün ikyete konu olan birçok düzenleme de hukuk sistemimize ilave edilmitir. 17 ubat 1926 tarihli, tek parti diktatörlüü dönemine ait, sviçre Kanunu Medenisinden tercüme edilen ve 743 sayl Türk Kanunu Medenisi yürürlükten kaldrld. Bugün TBMMyi bu konuda mevcut mevzuatn sebep olduu tahribat önleyecek ve insanmzn daha güçlü bir ekilde gelecee doru yürüyüüne güç ve destek verecek bir ekilde, kökü mazide olan ati anlay ile yaknmalar giderecek. Emperyalist dayatmalarn dnda yerli ve milli yeni bir mevzuat çalmasn acilen balatmaya davet ediyoruz. Bu minvalde cinnet ve cinayetleri önlemek için öncelikle Toplumsal Cinsiyet Eitlii maskesiyle ecinsellik teviki projeleri durdurulmal. Ahlakszl, cinsiyetsizlii, ailesizlii savunan insanl ve milli güvenliimizi tehdit eden STKlar kapatlmal. Ebeveyn Yabanclatrma suç kapsamna alnarak velayeti istismar edenden velayet alnarak kar tarafa verilmeli. Genç evlilik maduriyeti giderilmeli 63 yllk uygulamaya geri dönülmeli. 6284 uygulamasnda da en çok çocuklar ve kadnlar madur ediliyor acil slah edilmeli. Aile reissiz olmamal. nsanlk suçu çocuk icras uygulamas derhal kaldrlmal. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git