TRT'den istihdam fazlası personel iddialarına ilişkin açıklama

TRT'den istihdam fazlası personel (İFP) iddialarına ilişkin yapılan bilgilendirmede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında ifade ettiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Haberler 22.05.2019 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRT Genel Müdürlüünden, istihdam fazlas personel iddialarna ilikin, TRT Haber internet sitesi ve sosyal medya hesaplar üzerinden yazl açklama yapld.

Açklamada, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bugün TRT Haberde canl yaynlanan partisinin grup toplantsnda ifade ettii iddialarn gerçei yanstmad, ilgili personelin hak kaybna uramad, ilerinden edilmedii ve sürülmedikleri belirtildi.

PERSONEL FAZLALII

Kamu kurumlarnda çalanlarn Devlet Personel Bakanl araclyla ihtiyac olan dier kamu kurum ve kurulularna nakledilmesi uygulamas olan FPnin, TRTde 2018 Temmuz aynda çkan emeklilik tevikinden faydalanmayan çalanlar arasndan belirlendii ifade edilen açklamada, Uzun ve titiz bir çalmann sonucunda FP olarak belirlenen 169 kii (26s kendi isteiyle), atanacaklar kurumlarda TRTde iken alm olduklar maa, ek gösterge, varsa ikramiye, zam ve tazminat haklarn ayn ekilde almaya devam edeceklerdir. bilgisine yer verildi.

Ana Sayfaya Git