TSK son dakika! TSK İhraç edilen personel listesi ve sayısı

TSK son dakika gelişmelerinde TSK ihraç listesi yayımlandı. OHAL'in kaldırılmasından bu yana TSK bünyesinde çalışan personel listesinde güncelleme gözlemlenmemişti. Ancak, TSK son dakika gelişmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları yer aldı. TSK ihraç edilen personel listesi, TSK ihraç edilen personel sayısı gibi detaylar TSK açıklamasıyla haberimizde.

Haberler 03.06.2020 - 14:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK son dakika gelimelerinde TSK ihraç listesi yaymland. OHALin kaldrlmasndan bu yana TSK bünyesinde çalan personel listesinde güncelleme gözlemlenmemiti. Ancak, TSK son dakika gelimelerinde Milli Savunma Bakan Hulusi Akarn açklamalar yer ald. TSK ihraç edilen personel listesi, TSK ihraç edilen personel says gibi detaylar TSK açklamasyla haberimizde.

OHALin kaldrlmasndan bu yana Milli Savunma Bakan Hulusi Akarn onayyla 4 bin 562 personel TSKdan ihraç edildi, 531 emekli askerin rütbeleri geri alnd. Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Amacmz bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu anl üniformay tek bir hainin bile tamasna engel olmak, buna müsaade etmemektir dedi.

3 HAFTA ÖNCE AçIKLANMITI

Hürriyet Gazetesinde Nedim ener bugünkü yazsnda, FETÖ iltisak nedeniyle TSKdan ihraç olan kamu personeli says hakknda bilgi verdi.

ener yazsnda TSKdan toplam 20 bin kiinin ihraç edildii, 5 bine yaknnn ihraç dosyasnn bakanlkta olduu ve 20 bin kii daha belirlendiini bildirdi.

20 BN HRAç

Biliyorsunuz, 15 Temmuz darbe giriimine 5 bin 600 civarnda subay/astsubay olmak üzere 8 bin dolaynda TSK mensubu katlmt. O günden beri yaplan mücadele sonucunda 5 bin 600ün yannda 20 bin FETÖ mensubu tespit edilip haklarnda ilem yapld. Net rakam vermek gerekirse, bugüne kadar TSKdan toplam 19 bin 203 kii ihraç edildi. Yaklak 5 bine yakn kiinin ihraç dosyas ise hala bakanlkta.

Ana Sayfaya Git