TSK son dakika! TSK İhraç edilen personel listesi ve sayısı

TSK son dakika gelişmelerinde TSK ihraç listesi yayımlandı. OHAL'in kaldırılmasından bu yana TSK bünyesinde çalışan personel listesinde güncelleme gözlemlenmemişti. Ancak, TSK son dakika gelişmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları yer aldı. TSK ihraç edilen personel listesi, TSK ihraç edilen personel sayısı gibi detaylar TSK açıklamasıyla haberimizde.

TSK son dakika! TSK İhraç edilen personel listesi ve sayısı

TSK son dakika gelişmelerinde TSK ihraç listesi yayımlandı. OHAL'in kaldırılmasından bu yana TSK bünyesinde çalışan personel listesinde güncelleme gözlemlenmemişti. Ancak, TSK son dakika gelişmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları yer aldı. TSK ihraç edilen personel listesi, TSK ihraç edilen personel sayısı gibi detaylar TSK açıklamasıyla haberimizde. 

OHAL’in kaldırılmasından bu yana Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın onayıyla 4 bin 562 personel TSK’dan ihraç edildi, 531 emekli askerin rütbeleri geri alındı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir” dedi.

3 HAFTA ÖNCE AÇIKLANMIŞTI

Hürriyet Gazetesin'de Nedim Şener bugünkü yazısında, FETÖ iltisakı nedeniyle TSK'dan ihraç olan kamu personeli sayısı hakkında bilgi verdi.

Şener yazısında TSK'dan toplam 20 bin kişinin ihraç edildiği, 5 bine yakınının ihraç dosyasının bakanlıkta olduğu ve 20 bin kişi daha belirlendiğini bildirdi.

20 BİN İHRAÇ

Biliyorsunuz, 15 Temmuz darbe girişimine 5 bin 600 civarında subay/astsubay olmak üzere 8 bin dolayında TSK mensubu katılmıştı. O günden beri yapılan mücadele sonucunda 5 bin 600'ün yanında 20 bin FETÖ mensubu tespit edilip haklarında işlem yapıldı. Net rakam vermek gerekirse, bugüne kadar TSK'dan toplam 19 bin 203 kişi ihraç edildi. Yaklaşık 5 bine yakın kişinin ihraç dosyası ise hala bakanlıkta.

Kaynak: Diyarbakır Söz