Tsk Tarihinde İlk

Kara Harp Okulu (Harbiye), yeni eğitim öğretim yılına bugün (2 Ekim 2017) düzenlenen törenle başladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başlatılan "başörtüsü serbestisi" sonrası Hava Harp Okulu'na kabul edilen Merve Gürbüz'ün ardından Kara Harp Okulu da tarihinde ilk kez başörtülü bir öğrenci ile yeni eğitim - öğretim yılına adım attı.

Haberler 03.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Törende konuan Milli Savunma Nurettin Canikli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bakan smail Kahramann da katld açl töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve nice kahraman komutanlarn mezun olduu anl yuvada bulunmaktan duyduu mutluluu anlatt.

Canikli, unlar kaydetti:

Merve Gürbüz...Bu topraklarn savunulmas için ihtiyacmz olan savunma sistemleri ve silahlar büyük oranda kendi imkanlarmzla, kapasitemizle gelitirmek durumundayz. Buna mecburuz, buna mahkumuz. Son yaadmz olaylarla da bunu bir kez daha test etme imkan bulduk. Halen de dostlarmz, dost bildiklerimiz, ayn ittifak çats altnda faaliyette bulunduumuz ülkelerin irketleri çok kritik silahlarn üretilmesi için ihtiyacmz olan parçalar bize satmaktan imtina ediyor.

Canikli, Kara Harp Okulunun 2 bin 200 Harbiyeli ve farkl ülkelerden 310 misafir askeri personeliyle yeni eitim ve öretim ylna baladn belirtti.

Kendi sava gemimizi suya indirdik

Bakan Canikli, insansz hava aracnn (HA) 2004-2005 yllarnda srailden satn alndn hatrlatarak sözlerine öyle devam etti:

Heronlar... Ama hiçbir zaman terörle mücadelede etkili bir ekilde bunlar kullanma imkan olmad. çok elzem olan istihbarat srail üzerinden Türkiyeye aktarld ve hangi oranda, kesinlikli aktarld konusunda hala bugün çok ciddi üphelerimiz var. Arzaland zaman aylarca teknisyen bekledik srailden. Sonuç itibaryla istediimiz verimlilikte bunlar kullanma imkanmz olmad ve bunlar silahsz HAlard. Kötü komu ev sahibi yapar. misali sonra kendi, yüzde 100 yerli HAmz gelitirdik. Bugün dünyann en modern, gelimi HA sistemleriyle rekabet edebilir kalitede, kapasitede savunma sistemi. Bunlara silah da taktk, terörle mücadelede inanlmaz etkili bir araç olarak kullanyoruz. Kendi sava gemimizi suya indirdik. Kendi eitim uçamz yaptk ona da silah taktk. Terörle mücadele ve benzeri amaçlar için o da çok etkili bir araç olarak kullanlmaya baland.

Ana Sayfaya Git