TTB: Bakanlığın sağlık çalışanlarını korumak için ne yapacağını merak ediyoruz

Kahramanmaraş ve Diyarbakır’da iki hekimin daha Covid-19 nedeniyle vefat etmesiyle pandemide ölen hekim sayısı 26’ya, sağlık çalışanı sayısı 52’ye çıktı. Sağlık çalışanlarına yönelik ne tür adımların atıldığını soran Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazı göndererek, “Bakanlığınızın ağırlaşması beklenen tabloda sağlık çalışanlarını korumak üzere yeni önlemler alıp almadığını, çalışanlarını korumak için neler yaptığını/yapacağını bilmek istiyoruz” dedi.

Haberler 05.08.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi, iki hekimin daha Covid-19 nedeniyle ölümünün ardndan Salk Bakanlna salk çalanlarnn içinde bulunduu koullara dikkat çeken bir yaz gönderdi.

Kahramanmara Necip Fazl ehir Hastanesinde görev yapan psikiyatri uzman Dr. Mustafa Özlünün 3 Austosta ve Diyarbakrda Kadn Hastalklar ve Doum Uzman olarak çalan Dr. Halil Yücel Kutunun 4 Austosta virüs nedeniyle vefatnn ardndan, Covid-19 nedeniyle ölen hekim saysnn 26ya, salk çalan saysnn ise 52ye ulatn belirten TTB, Acmz büyük, üzüntümüz tarif edilemez düzeydedir denildi.

YEN ÖNLEMLER ALINDI MI?

Yeniden açlma döneminde salgnn uyarlarna ramen kontrol edilemez bir noktaya doru ilerlediini belirten tabipler hekimlerin ve dier salk çalanlarnn çalma koullarnn giderek zorlatn ifade etti. Salk çalanlarnn pandeminin beinci aynda hala kiisel koruyucu donanma ulamada sorunlar yaadn belirten TTBnin Salk Bakan Fahrettin Kocaya gönderdii yaz u ifadelerle devam etti:

VERLERN TTB LE PAYLAILMASINI STEDK: Türkiyede Covid-19 salgn sürecinde 5. aya girdiimiz bu dönemde, salk çalanlar yaamlarn kaybetmekte, halen rutin taramaya ulaamamakta, ayrca özveriyle sunduklar salk hizmeti srasnda halen iddetle karlamaktadrlar. Bu konuya dikkat çekmek üzere daha önce de Bakanlnza yazlar yazdk ve salk çalanlarnn Covid-19 ile ilgili verilerinin TTB ile paylalmasn istedik.

SALGININ AIRLAACAI ORTADA: Sonbahardan itibaren salgnla ilgili tablonun daha da arlaaca ortadadr. Bakanlnzn arlamas beklenen tabloda salk çalanlarn korumak üzere yeni önlemler alp almadn, çalanlarn korumak için neler yaptn/yapacan bilmek istiyoruz.

DÜZENL TEST YAPILMALI: Tekrar ediyoruz, salk çalanlarna düzenli PCR tarama testi yaplmaldr. PCR testi negatif ancak, semptomlar pozitif olan salk çalanlar çaltrlmamaldr. Kiisel koruyucu malzemelerdeki eksiklikler giderilmeli ve salk çalanlarnn kiisel koruyucu malzemeye eriimi kolaylatrlmaldr. Covid-19un meslek hastal olarak kabulüne yönelik çalmalar zaman geçirmeden balatlmaldr. Salk çalanlarnn maddi kayp kaygs olmadan çalabilmesi için önlemler alnmaldr.

Ana Sayfaya Git