TÜBİTAK rapor hazırlamıyor!

Medeni Yıldırım davası: TÜBİTAK rapor hazırlamayacağını bildirdi

Haberler 21.02.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Licedeki karakol protestosunda Medeni Yldrmn ölümünden sorumlu tutulan er Adem çiftçi hakknda açlan davann 9uncu durumas görüldü. Ertelenen durumada, TÜBTAK olayn görüntülerine dair bilirkii raporu hazrlamayacan mahkemeye bildirdi.

Diyarbakrn Lice ilçesine bal Kayack (Hzan) Mahallesinde, 28 Haziran 2013 tarihinde yaplan kalekol protestosunda açlan ate sonucu yaamn yitiren 19 yandaki Medeni Yldrmn ölümünden sorumlu tutulan er Adem çiftçi hakknda olas kastla öldürme suçlamasyla açlan davann 9uncu durumas görüldü. Diyarbakr 7inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen dava durumasna, Yldrmn annesi Fahriye Yldrm ve avukatlar katld.

SANIK DURUMAYA KATILMADI

Daha önce Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlma talebinde bulunan sank çiftçi ve avukat ise, müsait SEGBS odas bulunmad gerekçesiyle durumaya katlmad.

TÜBTAK RAPOR HAZIRLAMAYACAK

stanbul ATK, TÜBTAK ve TRTye yazlan müzakerelere verilen cevaplar okundu. Mahkeme bakan, TRT ve stanbul ATKnin görüntüleri iyiletirebileceini bildirdii, TÜBTAKn ise olayn görüntülerine dair rapor düzenlenemeyeceini bildirdiini kaydetti.

Mahkeme ayn konuda daha önce de TRTden rapor istemi, ancak 16 Mays 2019 tarihli durumada TRT mahkemeye gönderdii yantta bilirkii raporu hazrlayacak imkanlarnn olmadn belirtmiti.

HAKKAT ARAYIINA DAHL OLMAK STEMYOR

Ardndan söz verilen anne Fahriye Yldrm, önceki ifadelerini tekrarlayarak, ikayetçi olduunu söyledi. Yldrm ailesi avukatlarndan Reyhan Yalçnda ise, bilirkii raporlarnn zamannda tebli edilmemesine tepki gösterdi. Avukatlar ise TÜBTAKn rapor hazrlamaktan kaçndklarn ve hakikat arayna dahil olmak istemediklerini dile getirdi. Savunmalarn ardndan mahkeme heyeti durumay 14 Maysa erteledi.

BKSNN KAç ATI YAPTII ARATIRILACAK

Mahkeme, ayrca u kararlar ald: Sank ve müdafilerine SEGBSle durumaya katlmalar için mahal mahkemelerine talimat yazlmas, Diyarbakr Kriminal Polis Laboratuvarna müzekkere yazlarak biksi silahnn tetiine basmakla 10 adet mermi atp atmad hususunda rapor istenilmesi, olaya ilikin güvenlik kamera kaytlarn içerir CDnin TRTye gönderilerek, ses kalitesinin ileri teknoloji ile iyiletirilmesi salanarak CDnin mahkemeye gönderilmesinin istenilmesi ve 2-3 nolu müzekkerelere cevap verildiinde duruma günü beklenilmeksizin dosyann kül halinde Ankara ACMye gönderilerek, Antep BAM 1. Ceza Dairesinin ilamnda 2 nolu bozma nedeni dorultusunda heyet halindeki bilirkiilere verilmesi ve rapor alnmasnn istenilmesi.

Ana Sayfaya Git