Tübitak sırrı çözecek!

Medeni Yıldırım davasında TRT’nin hazırlamadığı rapor TÜBİTAK’tan istendi.

Haberler 17.05.2019 - 02:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Licede kalekol yapm protestosunda açlan atele öldürülen Medeni Yldrm davasnda, TRTnin reddetmesi nedeniyle bilirkii raporunun TÜBTAK ya da stanbul Adli Tp Kurumu tarafndan hazrlanmasna karar verildi.

Diyarbakrn Lice ilçesine bal Kayack köyünde, 28 Haziran 2013te protesto gösterileri srasnda Medeni Yldrmn yaamn yitirmesine ilikin asker A.ç.nin yarglanmas sürüyor.

Haksz tahrik altnda olas kastla öldürme suçundan 18 yla kadar hapis istemiyle yarglanan A.ç. hakknda verilen beraat kararnn stinaf Mahkemesince bozulmas ardndan yeniden balanan davann 6nc durumas, Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sank A.ç.nin katlmad durumada, önceki celsede görüntü ve ses çözümü için TRT tarafndan hazrlanmasna karar verilen bilirkii raporunun, TRT yönetimi tarafndan gerekçe gösterilerek hazrlayamayacaklarn bildirdi.

AVUKATLARIN TALEB

Yldrm ailesinin avukatlar, söz konusu raporun, TÜBTAK veya stanbul Adli Tp Kurumu ya da Kemal Kurkutun ölümüne ilikin hazrlad raporla dikkatleri üzerine çeken Ulusal Kriminal Büro tarafndan hazrlanmasn talep etti.

RAPOR çN YAZI GÖNDERLD

Mahkeme heyeti, stinaf Mahkemesinin davay bozma ilam dorultusunda rapor hazrlanmas için dosyann bütün olarak görüntü ve ses kayd dorultusunda istenilen konularda tek tek, ayrntl ve gerekçeli bilirkii raporu hazrlanmas için TÜBTAK veya stanbul Adli Tp Kurumuna müzekkere yazlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git