Tur operatörleri Diyarbakır'da buluşuyor

Türkiye'nin önde gelen GAP ve kültür turları düzenleyen tur şirketlerinin yetkilileri ile TÜRSAB Başkanı Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır'da bir araya gelecek.

Haberler 05.05.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önde gelen GAP ve kültür turlar düzenleyen tur irketlerinin yetkilileri ile Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Bakan Baaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakrda bir araya gelecek.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Valilik koordinasyonunda, Diyarbakr Turizm Platformu üyeleri, Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Ticaret Borsas, Karacada Kalknma Ajans, Diyarbakr Kültür ve Turizm Müdürlüü, Dicle Üniversitesi, Sur Belediyesi ve TÜRSAB Diyarbakr Bölge Yürütme Kurulunun hazrlad program çerçevesinde 6-7 Maysta kente davet edilen tur operatörleri 2 günlük program çerçevesinde tarihi ve turistik mekanlar ziyaret edecek.

TÜRSAB Bakan Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduu tur operatörleri Diyarbakrn Turizm Potansiyeli üzerine yaplacak çaltaya katlacak.

- Konaklama saysn artrmalarn isteyeceiz

Vali Hüseyin Aksoy, son dönemlerde yaplan turizm ve tantm çalmalar kapsamnda bu alandaki profesyonellerle birçok platformda bir araya geldiklerini ve bu görümelerde kente yaplan turlar hakknda görü alveriinde bulunduklarn aktard.

Bu görümelerinde kentin bölgeye yönelik tüm turlarda mutlaka yer bulmas ve turlardaki konaklamalarn arlkl olarak ehirde yaplmasn dile getirdiklerini ifade eden Aksoy, öyle devam etti:

Diyarbakrn sahip olduu turizm potansiyelini göstermek, oluan yanl alglar ortadan kaldrmak ve tur operatörleri ile ilimizde faaliyet gösteren turizm irketleri ve otelleri bir araya getirerek ibirlii yapmalarn salamak için 6-7 Maysta 2 gün sürecek olan i gezisi ve ehir gezisi programn ilimizdeki ilgili kurumlar ve sivil toplum kurulularnn ortak gayreti ile gerçekletireceiz. Bu program ile tur operatörlerinin tur programlarna Diyarbakr daha fazla almalarn ve konaklama saysn artrmalarn isteyeceiz.

Son yllarda turizm altyapsnn gelitirilmesine yönelik kamu yatrmlar ile bu alanda özel müteebbislerinin yapt yatrmlarn davetlilerle paylalacan kaydeden Aksoy, ziyaretçilere kentin kültürel yaps, zengin kültürel miras, alternatif turizm çeitlilii, bunlar için yaplan yatrmlar ve tantm çalmalarnn bütün detaylaryla aktarlacan belirtti.

Diyarbakrn sahip olduu turizm altyaps ve son dönemlerde yaplan yatrmlarla turizm pastasndan payn artrmas adna bu çalma bir ilk adm olacak. ifadesini kullanan Aksoy, öyle devam etti:

Bu çalmamzdan sonra ilimizi en çok ziyaret eden yabanc turistlere yönelik bir çalma yapmak için yurt dndan ilimize kültür ve inanç turu düzenleyecek tur operatörleri ile de bir araya gelmeyi planlyoruz. Bu kapsamda katlm salayacamz yurt d turizm fuarlarnda bu konuya yakndan ilgi gösterip ikili görümelerle ilimizin turizm potansiyelini en etkili ekilde aktarmaya çalacaz. çalmann Diyarbakr turizmi adna hayrlara ve güzelliklere vesile olmasn temenni ediyorum.

Ana Sayfaya Git