Türk jetinde kokain ele geçirildi

Brezilya’dan Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitmek için hazırlanan Türk jetinde yapılan aramada, İspanya vatandaşı bir yolcuya ait en az 24 valiz kokain ele geçirildi.

Haberler 06.08.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Brezilyadan Belçikann bakenti Brüksele gitmek için hazrlanan TC-GVA kuyruk tescilli Türk jetinde yaplan aramada, spanya vatanda bir yolcuya ait en az 24 valiz kokain ele geçirildi.

Brezilya Polisi, Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalannda bir Türk jetine operasyon düzenledi. Operasyonda valiz dolusu kokain yakaland. Uçaktaki bir spanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltna alnd.

TC-GVA tescilli Gulfstream 4 tipi uçak 1 Austos günü sabah saat 07.30da zmir Adnan Menderes Havalimanndan havaland.Hangarda uçaa Gonzalez Valdes adnda spanyol bir yolcu bindikten sonra uçak havaland ve yaklak 5 saatlik bir uçula güneydeki Sao Paulo kentindeki Ribeiraodaki Leite Lopes Havaalanna indi.

25 BAVUL APRONA DZLD

Brezilya basnnda yer alan habere göre polisin operasyonun ardndan uçan bagajndaki yaklak 25 bavul tek tek aprona dizildi. Brezilya polisinin operasyonu saniye saniye kaydettii görüntülerde bavullardan bir tanesinin kabinde spanyol yolcu Gonzalez Valdesin önüne açld görülüyor.

ÖZEL JETN SAHB ÖZKAN

Ayn zamanda eski babakanlk uça olan jetin, Diyarbakrl i insan eyhmuz Özkann sahibi olduu Affan Holding bünyesinde bulunan ACM Air adnda özel bir irkete ait olduu belirtildi.

Dört yl önce TC GAP ve TC ATA uçaklarn satn alan Affan Yatrm Holding konkordato istemesiyle de gündeme gelmiti. Grubun sahibi eyhmuz Özkann Diyarbakrda kurduu Affan Havaclk A. isimli irket ise vergi borçlular listesinde 2019 ylnda 1 milyar 59 milyon TL ilk srada yer alyordu. Öte yandan uça, birçok devlet erkan, bakan ve hükümet yetkilisinin kiralama sistemiyle kulland biliniyor.

Ana Sayfaya Git