Görüş Bildir

Türk jetinde kokain ele geçirildi

Brezilya’dan Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitmek için hazırlanan Türk jetinde yapılan aramada, İspanya vatandaşı bir yolcuya ait en az 24 valiz kokain ele geçirildi.

Türk jetinde kokain ele geçirildi

Brezilya’dan Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitmek için hazırlanan TC-GVA kuyruk tescilli Türk jetinde yapılan aramada, İspanya vatandaşı bir yolcuya ait en az 24 valiz kokain ele geçirildi.

Brezilya Polisi, Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda bir Türk jetine operasyon düzenledi. Operasyonda valiz dolusu kokain yakalandı. Uçaktaki bir İspanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı.

TC-GVA tescilli Gulfstream 4 tipi uçak 1 Ağustos günü sabah saat 07.30'da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalandı.Hangarda uçağa Gonzalez Valdes adında İspanyol bir yolcu bindikten sonra uçak havalandı ve yaklaşık 5 saatlik bir uçuşla güneydeki Sao Paulo kentindeki Ribeirao'daki Leite Lopes Havaalanı'na indi. 

25 BAVUL APRONA DİZİLDİ

Brezilya basınında yer alan habere göre polisin operasyonun ardından uçağın bagajındaki yaklaşık 25 bavul tek tek aprona dizildi. Brezilya polisinin operasyonu saniye saniye kaydettiği görüntülerde bavullardan bir tanesinin kabinde İspanyol yolcu Gonzalez Valdes'in önüne açıldığı görülüyor.

ÖZEL JET'İN SAHİBİ ÖZKAN

Aynı zamanda eski başbakanlık uçağı olan jetin, Diyarbakırlı iş insanı Şeyhmuz Özkan’ın sahibi olduğu Affan Holding bünyesinde bulunan “ACM Air” adında özel bir şirkete ait olduğu belirtildi.

Dört yıl önce “TC GAP” ve “TC ATA” uçaklarını satın alan Affan Yatırım Holding konkordato istemesiyle de gündeme gelmişti. Grubun sahibi Şeyhmuz Özkan’ın Diyarbakır’da kurduğu Affan Havacılık A.Ş isimli şirket ise vergi borçluları listesinde 2019 yılında 1 milyar 59 milyon TL ilk sırada yer alıyordu. Öte yandan uçağı, birçok devlet erkanı, bakan ve hükümet yetkilisinin kiralama sistemiyle kullandığı biliniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi