Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin

Başkan Erdoğan: "(Dövize gidersek kurtuluruz) yok. O zaman batarsın. Sen Türk'sün, sen Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin"

Haberler 15.08.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Erdoan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Aratrmalar Vakf (SETA) tarafndan ATO Congresiumda düzenlenen Kuruluundan Bugüne AK Parti Sempozyumunda yapt konumada, Türk milletinin kazan kazan politikasna göre hareket ettiini anmsatt.

FABRKALARIMIZ çALIACAK

Ham maddeden yar mamule, yar mamulden mamule, mamulden yüksek teknolojiye, yüksek teknolojiden tasarma doru ileri gelitireceklerini ifade eden Erdoan, Fabrikalarmz daha çok çaltracaz, fazla çaltracaz. Yatrmlarmza ara vermeyeceiz. Pazarlarmz geniletmek için dünya kazan biz kepçe daha çok çalacaz. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, bu hafta içinde Batda, uluslar aras camiada yapacaklar birçok görümenin olacan söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Beraat Albayrakn baz ülkeleri dolatn aktaran Erdoan, kendisinin de telefonla irtibatlar kurduunu, kurmaya devam edeceini anlatt.

Erdoan, Sa olsun Batdan dostlar arad, onlarla görüüyoruz, görümelerimizi devam ettireceiz ve Türkiyede bir araya gelmenin gayretleri içerisindeyiz, onlarla bir araya geleceiz. Dayanmamz bu ekilde sürdüreceiz. dedi.

Salondaki bir vatandan Bir kap kapanrsa bin kap açlr. sözlerine Erdoan, Ama onlar bundan anlamaz, ondan biz anlarz. karln verdi.

- Kaynaklar dardan içeriye aktarlacak

Ülkemize yatrm yapmay düünenleri daha çok tevik edeceiz. ifadesini kullanan Erdoan, imkan olanlara seslenerek, kaynaklarn içeriden darya doru deil, dardan içeriye doru aktlacan vurgulad. Cumhurbakan Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Bunlar baardmzda önümüze konan engellerin birer birer devrildiini, kurulan tuzaklarn birer birer bozulduunu, yazlan senaryolarn birer birer ykldn, yrtldn göreceiz. Millet olarak bunu daha önce defalarca baardk. Bunu çanakkalede, stiklal Harbinde, merhum Menderesle, Özalla, AK Partiyle 16 yldr baardk m? Baardk. nallah bu defa da baaracaz. Hep söylediim gibi, bir olalm, iri olalm, diri olalm, karde olalm, hep birlikte Türkiye olalm. nann bana gerisi çok kolay.

Allahn yardmnn yakn olduunu belirten Erdoan, Hiç endie etmeyin. dedi.

Recep Tayyip Erdoan, (Bekle gör) anlayyla üretimi durdurursak, ihtiyat diyerek ticareti aksatrsak, önümüzü görelim diyerek yatrmlar ertelersek, paramz eyvah tehlike var diyerek dövize yönlendirirsek inann asl o zaman dümana teslim olmu duruma düeriz. Sakn. (Dövize gidersek kurtuluruz) yok. O zaman batarsn. Sen Türksün, sen Türk lirasyla beraber yoluna yürüyeceksin. deerlendirmesini yapt.

- Vatan toprandan vazgeçmekle ekonomiden vazgeçmek arasnda fark yok

Vatan toprandan vazgeçmekle üretimden, yatrmdan, ticaretten, ekonomiden vazgeçmek arasnda bir fark olmadna dikkati çeken Cumhurbakan Erdoan, her ikisinin de sonucunun ayn kapya çkacan, buna meydan vermeyeceklerini vurgulad.

Milletle, i dünyasyla, üreticilerle, ihracatçlar ve çalanlarla birlikte gönül gönüle, el ele, omuz omuza verip bu meselenin üstesinden geleceklerine iaret eden Erdoan, Biz siyasi hayatmzn her döneminde olduu gibi, bu hadise karsnda da asla küçük düünmüyoruz. Bizim asl hedefimiz bu konjonktürel krizi amak deil, 2023 hedeflerimize ulamaktr. çünkü bu hedeflerimize ulaamazsak daha çok krizle kar karya geleceimizi biliyoruz. diye konutu.

Erdoan, Malazgirt Savann tarihi olan 26 Austosun yaklatn anmsatarak, 26 Austosta yeniden Malazgirtten yola çkacaz, unutmayn. Yeniden bir dirili olacak inallah. dedi.

Geçen 16 ylda, Türkiyenin büyümesinden, gelimesinden, zenginlemesinden Türkiyede yaayan 81 milyon vatandan her birinin istifade ettiini vurgulayan Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Bununla da kalmadk, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara, gariplere de el uzattk. Ne diyor bu beyefendiler, Dünyann en zengini biziz. Sorun bakalm, en az gelimi ülkelere ne kadar yardmlar, destekleri olmu. Biz bir numarayz. Onlar arkamzdan geliyor. Niye? Ya bizim gönlümüz zengin, gönlümüz. Gayrisafi milli haslaya göre zaten devaml onlar arkamzdan geliyor, biz önden gidiyoruz. Bundan sonra da bu böyle devam edecek.

Ana Sayfaya Git