Görüş Bildir

Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin

Başkan Erdoğan: "(Dövize gidersek kurtuluruz) yok. O zaman batarsın. Sen Türk'sün, sen Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin"

Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin

Başkan Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin "kazan kazan" politikasına göre hareket ettiğini anımsattı.

FABRİKALARIMIZ ÇALIŞACAK

Ham maddeden yarı mamule, yarı mamulden mamule, mamulden yüksek teknolojiye, yüksek teknolojiden tasarıma doğru işleri geliştireceklerini ifade eden Erdoğan, "Fabrikalarımızı daha çok çalıştıracağız, fazla çalıştıracağız. Yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz. Pazarlarımızı genişletmek için dünya kazan biz kepçe daha çok çalışacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta içinde Batı'da, uluslar arası camiada yapacakları birçok görüşmenin olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Beraat Albayrak'ın bazı ülkeleri dolaştığını aktaran Erdoğan, kendisinin de telefonla irtibatları kurduğunu, kurmaya devam edeceğini anlattı.

Erdoğan, "Sağ olsun Batı'dan dostlar aradı, onlarla görüşüyoruz, görüşmelerimizi devam ettireceğiz ve Türkiye'de bir araya gelmenin gayretleri içerisindeyiz, onlarla bir araya geleceğiz. Dayanışmamızı bu şekilde sürdüreceğiz." dedi.

Salondaki bir vatandaşın "Bir kapı kapanırsa bin kapı açılır." sözlerine Erdoğan, "Ama onlar bundan anlamaz, ondan biz anlarız." karşılığını verdi.

- Kaynaklar dışarıdan içeriye aktarılacak

"Ülkemize yatırım yapmayı düşünenleri daha çok teşvik edeceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, imkanı olanlara seslenerek, kaynakların içeriden dışarıya doğru değil, dışarıdan içeriye doğru akıtılacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunları başardığımızda önümüze konan engellerin birer birer devrildiğini, kurulan tuzakların birer birer bozulduğunu, yazılan senaryoların birer birer yıkıldığını, yırtıldığını göreceğiz. Millet olarak bunu daha önce defalarca başardık. Bunu Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde, merhum Menderes'le, Özal'la, AK Parti'yle 16 yıldır başardık mı? Başardık. İnşallah bu defa da başaracağız. Hep söylediğim gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. İnanın bana gerisi çok kolay."

Allah'ın yardımının yakın olduğunu belirten Erdoğan, "Hiç endişe etmeyin." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, "(Bekle gör) anlayışıyla üretimi durdurursak, 'ihtiyat' diyerek ticareti aksatırsak, 'önümüzü görelim' diyerek yatırımları ertelersek, paramızı 'eyvah tehlike var' diyerek dövize yönlendirirsek inanın asıl o zaman düşmana teslim olmuş duruma düşeriz. Sakın. (Dövize gidersek kurtuluruz) yok. O zaman batarsın. Sen Türk'sün, sen Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin." değerlendirmesini yaptı.

- "Vatan toprağından vazgeçmekle ekonomiden vazgeçmek arasında fark yok"

Vatan toprağından vazgeçmekle üretimden, yatırımdan, ticaretten, ekonomiden vazgeçmek arasında bir fark olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ikisinin de sonucunun aynı kapıya çıkacağını, buna meydan vermeyeceklerini vurguladı.

Milletle, iş dünyasıyla, üreticilerle, ihracatçılar ve çalışanlarla birlikte gönül gönüle, el ele, omuz omuza verip bu meselenin üstesinden geleceklerine işaret eden Erdoğan, "Biz siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi, bu hadise karşısında da asla küçük düşünmüyoruz. Bizim asıl hedefimiz bu konjonktürel krizi aşmak değil, 2023 hedeflerimize ulaşmaktır. Çünkü bu hedeflerimize ulaşamazsak daha çok krizle karşı karşıya geleceğimizi biliyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, Malazgirt Savaşı'nın tarihi olan 26 Ağustos'un yaklaştığını anımsatarak, "26 Ağustos'ta yeniden Malazgirt'ten yola çıkacağız, unutmayın. Yeniden bir diriliş olacak inşallah." dedi.

Geçen 16 yılda, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, zenginleşmesinden Türkiye'de yaşayan 81 milyon vatandaşın her birinin istifade ettiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bununla da kalmadık, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara, gariplere de el uzattık. Ne diyor bu beyefendiler, 'Dünyanın en zengini biziz.' Sorun bakalım, en az gelişmiş ülkelere ne kadar yardımları, destekleri olmuş. Biz bir numarayız. Onlar arkamızdan geliyor. Niye? Ya bizim gönlümüz zengin, gönlümüz. Gayrisafi milli hasılaya göre zaten devamlı onlar arkamızdan geliyor, biz önden gidiyoruz. Bundan sonra da bu böyle devam edecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi