Türk özel jeti İran'da düştü... Uçakta bulunan 11 kişi öldü

Başaran Holding'e ait özel jetin İran'da düşmesi facia ile sonuçlandı. Uçakta bulunan 3'ü mürettebat 8'i yolcu 11 kişi hayatını kaybetti. Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi. Mina Başaran ve kız arkadaşlarının bekarlığa veda partisinden İstanbul'a döndükleri öğrenildi.

Haberler 12.03.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birleik Arap Emirliklerinden Türkiyeye gelen bir özel uçak rann bakenti Tahrann güneyinde dütü. Uçakta bulunan 2si kadn pilot, 1i hostes, 8i yolcu 11 kiinin hayatn kaybettii bildirildi. Uçan Baaran Holdinge ait olduu belirtildi. Uçaktaki yolcularn bekarla veda partisinden dönen Hüseyin Baarann kz Mina Baaran ve 7 kz arkada olduu örenildi

Türkiyenin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin uçakta 3ü mürettebat 8i yolcu 11 kiinin bulunduunu dorulad. Tekin, uçan dütüü yerin tespit edildiini ve ekiplerin kaza bölgesine ulamaya çaltn söyledi.

Hakan Tekin uçan neden dütüüne yönelik u anda herhangi bir bilgi bulunmadn ifade etti. Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanl ran hava sahasnda TC-TRB kuyruk numaral Türk jetinin dütüüne dair bilgileri teyit etti.

BEKARLIA VEDA PARTSNDEN DÖNÜYORLARDI

Uçan Hüseyin Baarana ait olduu örenildi. Uçakta Hüseyin Baarann kz Mina Baaran ve 7 kz arkadann bulunduu belirtildi. Mina Baarann kz arkadalaryla Dubaiye bekarla veda partisine gittii ve dönüte korkunç kazann yaand ifade edildi. Mina Baarann gelecek ay düünü olduu örenildi.

PLOTLARIN SMLER BELL OLDU

Hayatn kaybeden pilotlarn isimlerinin Melike Kuvvet ve Beril Gebe olduu örenildi.

TÜRKYEDEK LK ÖLÜMLÜ JET KAZASI

11 kiinin hayatn kaybettii bu kaza, Türk sivil havaclndaki ilk ölümlü i jeti kazas oldu.

BAARAN HOLDNGE AT CHALLENGER 604 TP JET

Baaran Holdinge ait, MNG Jet tarafndan operasyonu yaplan TC-TRB tescilli Bombardier Challenger 604 tipi i jeti, Türkiye saati ile 18.20de ran hava sahasnda temas kesildi. Saat 19.00da da uçan dütüü ran makamlar tarafndan açkland. Bu kaza, Türk sivil havaclndaki ilk ölümlü i jeti kazas oldu.

Uçakta Hüseyin Baarann kznn olduu, arkadalar ile tatil için gittii Dubaiden döndüü örenildi.

TOPLAM 11 K TAIYORDU

Uçakta alnan ilk bilgilere göre iki pilot, bir kabin memuru ile birlikte 8 yolcunun olduu örenildi. Birleik Arap Emirliklerinde Dubai yaknlarnda Sharjahtan kalkan Challenger 604 tipi uçak, stanbul Atatürk Havalimanna gidiyordu.

Uçaktaki pilotlar ran Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçen pilotlar, 36 bin feet yani yaklak 12 bin metrede uçtuklar, 37 bin bin feet yani 12 bin 300 metreye yükselmek için izin istedikleri örenildi.

K JET VAR

adam Hüseyin Baarana ait iki i jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), dieri de randa düen Challenger 604di.

çift motorlu Challenger 604, Kanadal Bombardier irketi tasarm. Orta menzilli uçan yolcu kapasitesi 12. Baaran Holdine ait uçak 2001 modeldi. malat numaras ise 5494tü.

Ana Sayfaya Git