Cerablus'tan sonra tanklar Çobanbey'de

Türk tanklarının Cerablus'tan sonra Türkmen kasabası Çobanbey'e girdiği ve hali hazırda beklediği açıklandı

Haberler 03.09.2016 - 14:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Ağustosta Cerablusa yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonu sonrasında DAEŞe ağır darbeler vurulduğu açıklanmıştı. Cerablusa giren askeri birliklerden sonra sıra da çobanbey vardı. DAEŞin ağır saldırılar düzenlediği Türkmen kasabası olan çobanbeye saat 13.00 itibari ile Türk tanklarının giriş yaptığı ve belli kesimlerde bekletildiği açıklandı. Elbeyliyi geçen Türk tanklarının ilk hedefi olan çobanbeye hareket etmek üzere 20 tankın daha beklemede olduğu belirtildi. Peki çobanbey nerede?

PLAN AçIKLANDI

Cerablus-çobanbey bağlantısını sağlayarak bölgeyi DAEŞten temizlemek Fırat Kalkanı operasyonunun 3üncü aşamasını oluşturuyor. Cerablusun kurtarılması, güneyde PYD tehdidi ve işgalin in sonlandırılması ve ikinci aşama olarak açıklanan operasyon kapsamında 3 aşama da 10 günlük süre zarfında 70 kilometrelik alanın terörden temizlenmesi hedefleniyor.

TSK zırhlılarının Özgür Suriye Ordusunun DAEŞ savaşna destek amaçlı sınırdan geçtiği de belirltildi.

çOBANBEY NEREDE?

Türkmen kasabası olan çobanbey, Suriyeye bağlıdır. Ve DAEŞ militanlarının ağır tahribatlar yarattığı Türkmen kasabasıdır. Kilis Elbeyli sınırına komşudur.

IŞİD HEDEFLERİ TOP YAĞMURUNA TUTULDU

Tankların geçişi sırasında Suriye tarafındaki IŞİD hedefleri de sınırdaki birlikler tarafından top atışlarıyla ateş altına alındı. Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilisin Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyünde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSKya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Rai kasabasına girdi. Suriye topraklarında terör örgütü DAEŞ tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, TSKtarafından kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor. Bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar, sınır hattından da görülüyor.

Ana Sayfaya Git