Türkiye şehitlerine veda ediyor

Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde, 'Barış Pınarı Harekatı' bölgesinde, PKK/YPG'li teröristlerin, yol kontrolü sırasında bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan askerler ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde atış eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan 2 asker, memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Haberler 18.01.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bar Pnar Harekat ile terör unsurlarndan temizlenen, anlurfann Akçakale ilçesine komu olan Suriyenin Tel Abyad ilçesinde PKK/YPGli teröristlerin, yol kontrolü srasnda bombal araçla gerçekletirdii saldrda Binba evket Tombul, Piyade Temen Sinan Bilir ve Uzman Onba Mustafa Alpakl ehit oldu.

EHTLERN CENAZE TÖREN

Nevriye- Bahattin Bilir çiftinin 4 çocuundan Piyade Temen Sinan Bilirin cenazesi, anlurfadaki törenin ardndan uçakla memleketi Tokata götürüldü. ehidin cenazesi, kent merkezindeki babaevine götürülerek, burada helallik alnd. ehit Sinan Bilirin cenazesi, buradan Tokat Valilii önüne getirildi. ehidin aabeyi Ahmet Bilir, burada kardeinin tabutuna sarlarak, gözya döktü. ehidin otizmli kardei Akn Bilire ise aabeyinin fotoraf gösterildi. Cuma namaz sonras Bilirin cenazesi, klnan namazn ardndan Erenler Mezarlnda gözyalaryla topraa verildi.

ARAPçA AITLAR YAKILDI

1 aylk evli Uzman Onba Mahmut Alpakl (24) cenazesi, memleketi anlurfada topraa verildi. Arapça atlarn yükseldii cenaze törenine binlerce kii katld. ehidin götürülüü srasnda gözyalarna boulan kadnlar Arapça atlar yakt. Tören boyunca, Korgeneral Sinan Yayla ise ehidin babas Ali Alpaklnn elini uzun süre brakmad. ehidin 1 aylk ei Aysel ise tören boyunca gözya döktü. ehit Alpakl gözyalar arasnda topraa verilirken, tabuta sarl Türk bayra ise baba Ali Alpaklya teslim edildi.

EHT SÖZLEMEL ER MYANYED

Hakkarinin çukurca ilçesinde at eitimi srasnda meydana gelen kazada ehit olan 2 askerden Piyade Sözlemeli Er Sait Miyanyedi (25), memleketi Zonguldakn çaycuma ilçesinde törenle topraa verildi. Törende olunun Türk bayrana sarlan tabutunu öpen anne Naciye Miyanyedi ve emekli maden içisi babas Satlm Miyanyedi güçlükle ayakta durdu. ehit Miyanyedinin yaknlar da törende gözyalarn tutamad. l Müftüsü Rüstem Cann kldrd cenaze namaznn ardndan ehidin cenazesi, ilçeye bal Dereköseler köyünde topraa verildi. ehidin bir hafta önce köyüne izne geldii örenildi.

EHT BNBAI EVKET TOMBUL,

Suriyenin Tel Abyad ilçesinde, Bar Pnar Harekat bölgesinde, PKK/YPGlilerin, yol kontrolü srasnda bombal araçla düzenledii saldrda ehit olan Piyade Binba evket Tombul (38), memleketi Eskiehirde topraa verildi. Bu srada tabuta sarlan ehidin ei Aslhan Tombul ve ablas efika Duman, Kahramanm benim diyerek, gözya döktü. Baba Necdet ve anne ehnaz Tombulun ise yaknlarnn desteiyle ayakta durabildii görüldü. Binlerce kiinin katld törenin ardndan 5 yanda kz, 6 aylk olu olan ehit Binba evket Tombulun cenazesi, Kanlpnar ehitliinde gözyalaryla topraa verildi.

Ana Sayfaya Git