Türkiye çapında 124 kişi hakkında gözaltı kararı

Aralarında muvazzaf ve KHK'li askerler, avukatlar ve esnafların da bulunduğu toplam 124 kişi hakkında 'FETÖ' üyesi olmaktan dolayı gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltılar İzmir, Van, Tokat ve Balıkesir merkezli olmak üzere 43 ilde yapılıyor.

Haberler 23.09.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birçok ilde FETÖ operasyonlar balatld. Toplam 124 kii hakknda gözalt karar çkarld, en az yars gözaltna alnd.

124 K GÖZALTINA ALINDI

Balkesir merkezli 21 ilde yaplan operasyonlarda ankesörlü ya da kontörlü telefonlarla arandklar ve haklarnda örgütle irtibatl olduklarna dair beyanlar bulunduu belirlenen 24 kii hakknda gözalt karar çkarld. üphelilerin 19unun muvazzaf, 5inin de TSK ile iliii kesilmi olduu örenildi. 19 muvazzaf askerden biri yüzba, biri üstemen, 17si ise astsubay.

Tokatta, ise FETÖnün mütevelli grubundan olduu öne sürülen 15 kii hakknda gözalt karar verildi. üphelilerin arasnda esnaflar da yer alyor.

zmir merkezli 19 ilde ise FETÖnün avukat yaplanmasna dahil olduu öne sürülen 66 kii hakknda gözalt karar çkarld. 27si avukat, 1i temen 55 üpheli gözaltna alnd. üphelilerden 5inin yurtdnda olduu belirtildi.

VAN MERKEZL OPERASYON

Van merkezli 12 ilde balatlan FETÖ operasyonunda ise 19 kii hakknda gözalt karar verildi. Aralarnda muvazzaf askerlerin de bulunduu 17 üpheli gözaltna alnd. l Emniyet Müdürlüü bilgilerine göre üphelilerin TSK ve Jandarma içinde mahrem imamlar tarafndan kullanlan ardk arama, ankesör, büfe ve voip patlar üzerinden arama ve haklarnda bilgi, belge bulunduu belirtildi. üpheliler 3 muvazzaf subay, 6 muvazzaf astsubay, 4 muvazzaf uzman çavu, KHK ile görevinden ihraç edilen bir subay, bir emekli subay, görevden uzaklatrlan iki astsubay, sözlemesi feshedilen bir uzman çavu ve askeri örencilikten atlan bir kiiden oluuyor.

Ana Sayfaya Git