Görüş Bildir

Türkiye çapında 124 kişi hakkında gözaltı kararı

Aralarında muvazzaf ve KHK'li askerler, avukatlar ve esnafların da bulunduğu toplam 124 kişi hakkında 'FETÖ' üyesi olmaktan dolayı gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltılar İzmir, Van, Tokat ve Balıkesir merkezli olmak üzere 43 ilde yapılıyor.

Türkiye çapında 124 kişi hakkında gözaltı kararı

Birçok ilde ‘FETÖ’ operasyonları başlatıldı. Toplam 124 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, en az yarısı gözaltına alındı.

124 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir merkezli 21 ilde yapılan operasyonlarda “ankesörlü ya da kontörlü telefonlarla arandıkları ve haklarında örgütle irtibatlı olduklarına dair beyanlar bulunduğu” belirlenen 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin 19’unun muvazzaf, 5’inin de TSK ile ilişiği kesilmiş olduğu öğrenildi. 19 muvazzaf askerden biri yüzbaşı, biri üsteğmen, 17’si ise astsubay.

Tokat’ta, ise ‘FETÖ’nün mütevelli grubundan’ olduğu öne sürülen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin arasında esnaflar da yer alıyor.

İzmir merkezli 19 ilde ise ‘FETÖ‘nün avukat yapılanmasına’ dahil olduğu öne sürülen 66 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 27’si avukat, 1’i teğmen 55 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’inin yurtdışında olduğu belirtildi.

VAN MERKEZLİ OPERASYON

Van merkezli 12 ilde başlatılan ‘FETÖ’ operasyonunda ise 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü bilgilerine göre şüphelilerin “TSK ve Jandarma içinde mahrem imamlar tarafından kullanılan ardışık arama, ankesör, büfe ve voip patlar üzerinden arama ve haklarında bilgi, belge bulunduğu” belirtildi. Şüpheliler 3 muvazzaf subay, 6 muvazzaf astsubay, 4 muvazzaf uzman çavuş, KHK ile görevinden ihraç edilen bir subay, bir emekli subay, görevden uzaklaştırılan iki astsubay, sözleşmesi feshedilen bir uzman çavuş ve askeri öğrencilikten atılan bir kişiden oluşuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi