Türkiye ile AB müzakereleri kesinlikle noktalanacak

AB Rapartörü Kiri, yaptığı açıklamasında Türkiye ile müzakerelerin kesinlikle bitirilmesi gerekliliğinden bahsetti.

Haberler 03.05.2017 - 14:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye AB ilikileri konusunda gün gün yaanan gerginlik, AB önünü kapatmaya devam etmekte. Geçtiimiz günlerde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ülke ile alakal fasllarn tekradan açlmas gerekliliini ABye sunmutu. Kardan da yant gecikmedi. AP Türkiye Raportörü Kati Piriden Erdoann iddiarna yönelik yant geldi. Almanyann en ünlü gazetesin demeç veren Piri, konu ile alakal yeni bir fasln açlmasnn söz konusu olmadndan bahsetti. ABnin Türkiye dahil hiç bir ülkenin tehditvari hareketlerine açk olamdn açklayan Piri, , Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsayd, Ankarann bunu göstermesi gerekirdi dedi.

Müzakerelerin kesilmesi gerekliliinden bahseden Kiri, Türkiye ile yeni fasllarn açlmas kesinlikle söz konusu deil. AB, üyelik konusunda hiçbir ülkenin antajna açk deil, buna Türkiye de dahil. ABye girmek isteyen, kriterleri yerine getirmek zorunda. Türkiyede bunu göremiyorum. Bu nedenle müzakerelerin kesilmesi gerekiyor dedi.

Hollandal Kati Piri, Alman Dileri Bakan Sigmar Gabrielin Türkiye ile müzakerelerin sürdürülmesi yönündeki açklamalarn da eletirdi. Piri, Dileri Bakan Gabriel, Türkiye ile müzakerelerin kesilmesine kar beyanatlar ile ABnin güvenilirliine zarar veriyor ifadelerini kulland. Sigmar Gabrielin bu açklamalaryla Türkiyede anayasa deiikliine hayr diyenlerin görüünü hiçe saydn öne süren Piri, isim vermeden nsan haklarnn ihlallerine sesini çkarmayan, Avrupa kartlarnn da ekmeine ya sürerdiyerek Alman Dileri Bakan Gabrieli hedef ald.

Ana Sayfaya Git