Türkiye ile AB müzakereleri kesinlikle noktalanacak

AB Rapartörü Kiri, yaptığı açıklamasında Türkiye ile müzakerelerin kesinlikle bitirilmesi gerekliliğinden bahsetti.

Türkiye ile AB müzakereleri kesinlikle noktalanacak

Türkiye AB ilişkileri konusunda gün gün yaşanan  gerginlik, AB önünü kapatmaya devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke ile alakalı fasılların tekradan açılması gerekliliğini AB'ye sunmuştu. Karşıdan da yanıt gecikmedi. AP Türkiye Raportörü Kati Piri'den Erdoğan'ın iddiarına yönelik yanıt geldi. Almanya'nın en ünlü gazetesin demeç veren Piri, konu ile alakalı yeni bir faslın açılmasının söz konusu olmadığndan bahsetti. AB'nin Türkiye dahil hiç bir ülkenin tehditvari hareketlerine açık olamdığını açıklayan Piri, ,” Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara'nın bunu göstermesi gerekirdi" dedi.

Müzakerelerin kesilmesi gerekliliğinden bahseden Kiri, Türkiye ile yeni fasılların açılması kesinlikle söz konusu değil. AB, üyelik konusunda hiçbir ülkenin şantajına açık değil, buna Türkiye de dahil. AB'ye girmek isteyen, kriterleri yerine getirmek zorunda. Türkiye'de bunu göremiyorum. Bu nedenle müzakerelerin kesilmesi gerekiyor” dedi.

Hollandalı Kati Piri, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye ile müzakerelerin sürdürülmesi yönündeki açıklamalarını da eleştirdi. Piri,” Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye ile müzakerelerin kesilmesine karşı beyanatları ile AB'nin güvenilirliğine zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Sigmar Gabriel'in bu açıklamalarıyla Türkiye'de anayasa değişikliğine "hayır” diyenlerin görüşünü hiçe saydığını öne süren Piri, isim vermeden "İnsan haklarının ihlallerine sesini çıkarmayan, Avrupa karşıtlarının da ekmeğine yağ sürer"diyerek Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'i hedef aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz