Türkiye şehitlerini uğurluyor

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 10 asker memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. cenaze törenlerine onbinlerce vatandaş katılarak; birlik mesajı verdi. TSK'nın Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde acı haberler art arda geldi. Çatışmadalarda şehit düşen 10 vatan evladı, dün gözyaşları içerisinde, memleketlerinde toprağa verildi.

Haberler 12.02.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit düen Piyade Uzman çavu Ouzcan Ekizin cenazesi, memleketi Hatayn Erzin ilçesinde törenle topraa verildi. l merkezinde düzenlenen basna kapal törenin ardndan cenaze aracyla Erzin ilçesine getirilen ehit Ouzcan Ekizin naa ilk olarak Milli Egemenlik Caddesindeki babaevine getirilerek, helallik alnd.

ehidin naa, helallik alnmasnn ardndan törenin yaplaca Mülümün Mezarlna götürüldü. Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, askeri ve mülki erkan ile çok sayda vatanda tören alann ambulansla getirilen ehidin annesi Suna Ekiz, olunun Türk bayrana sarl tabutuna sarlarak gözya döktü. ehidin 9 yandaki yeeni ise törende ehit daysnn askeri beresiyle ön safta yer ald. Bakan Fakbaba, ehidin babas Mehmet Ekize sarlarak teselli etmeye çalt.

ALESNN TEK ERKEK çOCUU

Cenaze namaznn klnmasnn ardndan Ekizin cenazesi, topraa verildi. Bekar olan ehit Ekizin amcasnn olu Uur Ekizin de 2010da stanbuldaki askeri araca yönelik düzenlenen bombal saldrda ehit dütüü örenildi. Ailesinin tek erkek çocuu olduu örenilen ehit Ouzcan Ekizin 4 yllk uzman çavu olduu bildirildi.

PYADE UZMAN çAVU SERDAR EGE

ehit düen 41 yandaki Piyade Uzman çavu Serdar Ege, Eskiehirde son yolculuuna uurland. ehit Egenin naa, Readiye Camisine getirildi. Bu srada ehidin annesi Gülten, kardeleri Serkan Ege ve Betül, ei Dilek, kzlar Elif (17) ve Elvan Ege (13) ile yaknlar da törenin yaplaca caminin avlusunda valilik tarafndan kendileri için ayrlan taziye alanna geçti. ehidin annesi, kardeleri, ei ve iki kz, naan bana gelerek dua etti, tabutu öptü. Buradaki törene, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Vali Özdemir çakacak ile, dier yetkililer ve çok sayda vatanda katld. ehit Serdar Egenin cenazesi, askeri törenin ardndan Kanlpnar ehitliine defnedildi.

PYADE UZMAN çAVU KORAY KARACA

Piyade Uzman çavu Koray Karacann cenazesi, Sabiha Gökçen Havalimannda, babas Ramazan, annesi Fadime Karaca ve aile yaknlar ile askeri erkan tarafndan karland. Karacann, askeri tören mangas tarafndan alnan Türk bayrana sarl naa, cenaze aracyla Kartal Soanlktaki Anadolu Yakas Mezarlklar Müdürlüü Gasilhanesine götürüldü. ehit Karaca, ikindi vakti Pendik 15 Temmuz ehitler Camisinde klnan cenaze namaz sonras son yolculuuna uurland.

PYADE UZMAN çAVU BURAK AKALIN

Piyade Uzman çavu Akalnn cenazesini tayan askeri uçak, Samsun çaramba Havalimanna indi. ehit cenazesini Samsun Valisi Osman Kaymak, kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri, askeri ve adli erkan, ehit ailesi ile Samsunlular karlad. ehidin Türk bayrana sarl tabutu, askerler tarafndan uçaktan alnarak, omuzlarda bir süre tandktan sonra cenaze aracna konuldu. çavu Akalnn cenazesi çaramba ilçesinde topraa verildi.

PYADE UZMAN çAVU HÜSEYN AHN

Piyade Uzman çavu Hüseyin ahinin cenazesi de Samsunun Havza ilçesinde topraa verildi. ehidin ei çidem ahin, einin askeri üniformasn giyerek katld. Tören srasnda ehidin annesi Behiye, kardeleri Emine, Sündüs, Asiye ve Zekeriya ahin de gözyalarna hakim olamad. l Müftüsü Veysel çaknn öle vakti kldrd cenaze namaznn ardndan ehit Piyade Uzman çavu Hüseyin ahinin cenazesi, Yenice köyündeki baba evinde helallik alnmasndan sonra köy mezarlnda defnedildi.

UZMAN çAVU HALS KOCA

Uzman çavu Halis Kocann (28), Türk bayrana sarl naa Adanann mamolu ilçesi Ayval Mahallesi Mezarlna getirildi. Anne ve babas daha önce vefat eden ehidin kamuflajn giyen kz kardei Zehra Koca, Türk bayraa sarl tabuta sarlarak, Dört kardeim olsun, dördü de feda olsun diyerek gözya döktü. Elinden bir an olsun Türk bayran brakmayan Zehra Koca, aabeyinin fotorafn öptü. Aabey Halit Koca da kardeinin tabutuna sarlrken gözyalarna hakim olamad. ehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarlarak, çakr gözlüm vatana feda olsun diye at yakt.

EHT UZMAN çAVU ENES SARIASLAN

Piyade Uzman çavu Enes Saraslan, memleketi Adyamanda son yolculuuna uurland. ehit Saraslan için Besni ilçesine bal Suvarl beldesindeki Merkez lkokulunda tören düzenlendi. Cenaze töreninde ehit annesi Hatice Saraslan tabutun bana gelerek, Seni vuran eller krlsn. dedi. Bekar olduu ve 4 kardei bulunduu örenilen ehidin cenazesi, klnan namazn ardndan Suvarl beldesindeki mezarla defnedildi.

UZMAN çAVU HAMZA KARACAOLU

Uzman çavu Hamza Karacaolunun (26) naa özel uçak ile Erzincana götürüldü. Gözyalar içerisinde cenaze aracna konulan ehit Karacaolunun naa memleketi Giresunun çamoluk ilçesinde topraa verildi,

PYADE ASTSUBAY ÜSTçAVU HASAN KU

Piyade Astsubay Üstçavu Hasan Ku için Mersinin Anamur ilçesinde tören düzenlendi. Bu arada tören srasnda ehidin 3 yandaki kz Aye yaknlarnn kucanda uyudu. Törende acl aileyi askerler ve yaknlar teskin etti. ehidin ei Alime Ku, tabuta sarlp gözya dökerek, Seni çok seviyorum. Kzn göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermiti Son demiti. Biz seninle okul, sra arkadayz. Ben imdi kzma ne diyeceim. Sana söz veriyorum ona çok iyi bakacam. Ne olur kalk. dedi.

Anne Ümmü Ku da tabuta sarlp, Hasanm dimdik ayaktaym. Sen benim hayat arkadamdn. Brakma bizi. diye gözya döktü. Bakan Elvan, basal diledii aileye tören boyunca elik etti. ehidin cenazesi, Akine Mahallesindeki mezarlkta topraa verildi.

UZMAN çAVU AL AKDOAN

Uzman çavu Ali Akdoan (28),in zmirde yaayan ailesine, ac haber ulat. Uzman çavu Ali Akdoann kardei Gökhan Akdoann (23) da Hakkaride sözlemeli er olarak görev yapt ve aabeyinin ahadet haberini alr almaz cenazeye katlmak için zmire doru yola çkt. Uzman çavu Ali Akdoann cenazesinin sabah saatlerinde çili 2inci Ana Jet Üssüne getirildi. Bostanl Beikçiolu Camiinde klnanan namazn ardndan Kadifekale ehitliinde topraa verildi.

Ana Sayfaya Git