Görüş Bildir

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 10 asker memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. cenaze törenlerine onbinlerce vatandaş katılarak; birlik mesajı verdi. TSK'nın Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde acı haberler art arda geldi. Çatışmadalarda şehit düşen 10 vatan evladı, dün gözyaşları içerisinde, memleketlerinde toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Erzin ilçesinde törenle toprağa verildi. İl merkezinde düzenlenen basına kapalı törenin ardından cenaze aracıyla Erzin ilçesine getirilen Şehit Oğuzcan Ekiz'in naaşı ilk olarak Milli Egemenlik Caddesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı.

Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Mülümün Mezarlığı'na götürüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş tören alanın ambulansla getirilen şehidin annesi Suna Ekiz, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 9 yaşındaki yeğeni ise törende şehit dayısının askeri beresiyle ön safta yer aldı. Bakan Fakıbaba, şehidin babası Mehmet Ekiz'e sarılarak teselli etmeye çalıştı.

AİLESİNİN TEK ERKEK ÇOCUĞU

Cenaze namazının kılınmasının ardından Ekiz'in cenazesi, toprağa verildi. Bekar olan şehit Ekiz'in amcasının oğlu Uğur Ekiz'in de 2010'da İstanbul'daki askeri araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştüğü öğrenildi. Ailesinin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Oğuzcan Ekiz'in 4 yıllık uzman çavuş olduğu bildirildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ SERDAR EGE

Şehit düşen 41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ege'nin naaşı, Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Gülten, kardeşleri Serkan Ege ve Betül, eşi Dilek, kızları Elif (17) ve Elvan Ege (13) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti. Şehidin annesi, kardeşleri, eşi ve iki kızı, naaşın başına gelerek dua etti, tabutu öptü.  Buradaki törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Özdemir Çakacak ile, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Serdar Ege'nin cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ KORAY KARACA

Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, babası Ramazan, annesi Fadime Karaca ve aile yakınları ile askeri erkan tarafından karşılandı. Karaca'nın, askeri tören mangası tarafından alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracıyla Kartal Soğanlık'taki Anadolu Yakası Mezarlıklar Müdürlüğü Gasilhanesine götürüldü. Şehit Karaca, ikindi vakti Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BURAK AKALIN

Piyade Uzman Çavuş Akalın'ın cenazesini taşıyan askeri uçak, Samsun Çarşamba Havalimanı´na indi. Şehit cenazesini Samsun Valisi Osman Kaymak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve adli erkan, şehit ailesi ile Samsunlular karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından uçaktan alınarak, omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Çavuş Akalın'ın cenazesi Çarşamba ilçesinde toprağa verildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN ŞAHİN

Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenazesi de Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi.  Şehidin eşi Çiğdem Şahin, eşinin askeri üniformasını giyerek katıldı. Tören sırasında şehidin annesi Behiye, kardeşleri Emine, Sündüs, Asiye ve Zekeriya Şahin de gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Veysel Çakı'nın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenazesi, Yenice köyündeki baba evinde helallik alınmasından sonra köy mezarlığında defnedildi.

UZMAN ÇAVUŞ HALİS KOCA

Uzman Çavuş Halis Koca'nın (28), Türk bayrağına sarılı naaşı Adana'nın İmamoğlu ilçesi Ayvalı Mahallesi Mezarlığı'na getirildi. Anne ve babası daha önce vefat eden şehidin kamuflajını giyen kız kardeşi Zehra Koca, Türk bayrağa sarılı tabuta sarılarak, "Dört kardeşim olsun, dördü de feda olsun" diyerek gözyaşı döktü. Elinden bir an olsun Türk bayrağını bırakmayan Zehra Koca, ağabeyinin fotoğrafını öptü. Ağabey Halit Koca da kardeşinin tabutuna sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarılarak, "Çakır gözlüm vatana feda olsun" diye ağıt yaktı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ENES SARIASLAN

Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Sarıaslan için Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesindeki Merkez İlkokulu'nda tören düzenlendi. Cenaze töreninde şehit annesi Hatice Sarıaslan tabutun başına gelerek, "Seni vuran eller kırılsın." dedi. Bekar olduğu ve 4 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Suvarlı beldesindeki mezarlığa defnedildi.

UZMAN ÇAVUŞ HAMZA KARACAOĞLU

Uzman Çavuş Hamza Karacaoğlu'nun (26) naaşı özel uçak ile Erzincan'a götürüldü. Gözyaşları içerisinde cenaze aracına konulan Şehit Karacaoğlu'nun naaşı memleketi Giresun'un Çamoluk ilçesinde toprağa verildi,

PİYADE ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ HASAN KUŞ

 Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş için Mersin'in Anamur ilçesinde tören düzenlendi. Bu arada tören sırasında şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşe yakınlarının kucağında uyudu. Törende acılı aileyi askerler ve yakınları teskin etti. Şehidin eşi Alime Kuş, tabuta sarılıp gözyaşı dökerek, "Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermişti 'Son' demişti. Biz seninle okul, sıra arkadaşıyız. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim. Sana söz veriyorum ona çok iyi bakacağım. Ne olur kalk." dedi.

Anne Ümmü Kuş da tabuta sarılıp, "Hasan'ım dimdik ayaktayım. Sen benim hayat arkadaşımdın. Bırakma bizi." diye gözyaşı döktü. Bakan Elvan, başsağlığı dilediği aileye tören boyunca eşlik etti.  Şehidin cenazesi, Akine Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ ALİ AKDOĞAN

Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28),in İzmir'de yaşayan ailesine, acı haber ulaştı.  Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın kardeşi Gökhan Akdoğan'ın (23) da Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yaptığı ve ağabeyinin şahadet haberini alır almaz cenazeye katılmak için İzmir'e doğru yola çıktı. Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın cenazesinin sabah saatlerinde Çiğli 2'inci Ana Jet Üssü'ne getirildi.  Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınanan namazın ardından Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi