Türkiye şehitlerini uğurluyor

Van'da düşen keşif uçağında şehit olan polisler son yolculuklarına uğurlandı. Törenlere çok sayıda bürokrat ve bakan katıldı. Şehitlerin cenazesinde yürek yakan görüntüler oluştu. Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan Mustafa Keskin'in eşi Büşra Keskin eşinin arkasından, "Dik duracağım, oğluma da bakacağım. Gözün arkada kalmasın" diye seslendi. Şehit Samet Üstüner'in babası ise tabutuna sarılarak feryat etti.

Haberler 18.07.2020 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda keif uçann dümesi sonucu ehit olan pilotlardan Komiser Yardmcs Samet Üstüner (27) ile uçu teknisyeni polis memuru Mustafa Keskinin (28) cenazeleri, Ankarada düzenlenen törenle topraa verildi.

nsanl keif uçann Vanda Artos Dana çarparak dümesi sonucu ehit olan 7 emniyet personelinden Pilot Komiser Yardmcs Samet Üstüner ve uçu teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin için Ankarada Ahmet Hamdi Akseki Camiinde tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Salk Bakan Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlar, Ankara Valisi Vasip ahin ile ehitlerin aileleri ve yaknlaryla çok sayda vatanda katld.

ENN FOTORAFINA SARILDI

ehit Üstünerin 1,5 yllk ei Elif Üstüner, tören boyunca einin fotorafna sarld. Törende gözyalarna boulan anne Aye Üstüneri, polisler sakinletirdi.

ehit Mustafa Keskinin ei Büra Keskin de törene kucanda 10 aylk olu Ali ile birlikte katld. Gözyalarna boulan Büra Keskini, Bakan Soylu teselli etmeye çalt.

DK DURACAIM

ehitlerin cenazesi, öle namaz sonras klnan cenaze namaznn ardndan cenaze aracna tand. Türk bayra sarl tabutlar, Cumhurbakan Yardmcs Oktay ile birlikte baz bakanlar tad. Cenaze araçlar camiden çkana kadar arkasndan yürüyen ehit yaknlar, gözyalarna bouldu. ehit Mustafa Keskinin ei Büra Keskin, Dik duracam, oluma da bakacam. Gözün arkada kalmasn diyerek gözya döktü. Büra Keskin, eini asker selamyla uurlad.

BURSADA CENAZE TÖREN

ehit Komiser Yardmcs rfan Aydoann (29) cenazesi, memleketi Bursada gözyalar arasnda topraa verildi. Aydoann cenazesi, Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi 1nci Barutluk Sokaktaki amcas Aydoann evinin önünde alnan helalliin ardndan Mihrapl Camiine getirildi. Cenazede, ehidin annesi Mediha ile aabeyleri Emre ve Emrah Aydoann ayakta durmakta zorland görüldü.

Öle namazann ardndan klnan cenaze namaznn ardndan ehit Komiser Yardmcs rfan Aydodunun cenazesi, askerlerin omuzlarnda cenaze aracna tand. Hamitler ehitliine götürülen ehit Aydodunun cenazesi, gözyalar arasnda topraa verildi.

MANSADA GÖZYALARI

ehit polis memuru Onur Ramazan Bayramn (30) cenazesi, memleketi Manisann Alaehir ilçesinde gözyalar arasnda topraa verildi. Koronavirüs salgn nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilen törende, acl anne-baba, oullarnn Türk bayrana sarl tabutuna sarlp, alad. Cuma namaznn ardndan Manisa l Müftüsü Mustafa Soykökün kldrd cenaze namaz sonras ehit polis memuru Onur Ramazan Bayramn cenazesi, bir süre meslektalar tarafndan omuzlarda tand. ehit Bayram, Alaehir Asri Mezarlndaki ehitlikte topraa verildi. ehidin tabutuna sarl Türk bayra, baba Nail Bayrama teslim edildi.

Ana Sayfaya Git