Türkiye’de Sofi, Kobani’de Fırat!

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kırsalında sözde bölge sorumluluğu yaparken yol kesip AK Parti Sur eski İlçe Başkanı Hamit Çelikkanat ile çok sayıda asker, polis ve sivillerin kaçırılması emrini veren Sofi kod adlı Selahattin Dilek’e verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 115 yıl hapis cezasını Diyarbakır Bölge İstinaf Mahkemesi Terör Ceza Dairesi oy birliğiyle onadı.

Haberler 11.05.2021 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Dicle ilçesi krsalndaki Görese Danda sözde bölge sorumlusu iken yol kesip aralarnda AK Parti Sur lçe Bakan Hamit çelikkanat, eski Saadet Partili Bükard Beldesi belediye bakan Abit Doruer, AK Parti seçmenleri Hasan Temizsoylu, Abdurrahman ve Arif Gülen ile Hasan Demircan ve Mehmet Calban adl askerlerin kaçrlmas emrini veren Selahattin Dileke yerel mahkemenin verdii mahkmiyet karar Bölge stinaf Mahkemesinde ele alnd.

Terör Ceza Dairesi, toplanan delillerde usul ve yasaya aykrlk bulunmadn, vicdani kanaatin tam olmas nedeniyle verilen kararda isabetsizlik görülmediinden oy birliiyle onanmasna karar verdi. Kararda, teröristin Türkiyede PKK adna faaliyet yürütürken Sofi kod adn kulland, katld kaçrma ve silahl, bombal saldrlar nedeniyle deifre olunca önce Kandile çarld, buradan da Suriyedeki YPG saflarna gönderildii bildirildi.

AK PART LçE BAKANINI 37 GÜN REHN TUTTU

Teröristin Kobani sorumluluuna getirilince bu kez gizliliini salayabilmek için Frat kod adn kulland belirtilen kararda, teröristin Sur lçe Bakann 37 gün rehin tuttuktan sonra AK Partiden istifa etmesi kouluyla serbest brakt, ardndan AK Partili seçmenlerin bulunduu arac durdurup Köyden AK Partiye oy çkarsa hepinizi öldürürüm diyerek tehdit ettii kaydedildi.

Terörist Dilekin Licede yol kesip 49. Motorlu Piyade Tugay 5. Komando Tabur Komutanlnda görevli askerler Hasan Demircan ile Mehmet Calban kaçrp bir hafta sonra yanna çard HDP milletvekilleri Pervin Buldan, dris Baluken ve Srr Süreyya Öndere teslim ederek örgüt propagandas yapt ifade edildi. Teröristin Kandildeki terörist elebalarnn talimatyla Kobani sorumluluuna getirildii ve burada DEAla çkan çatmada yaralannca Müritpnar Snr Kapsndan sahte kimlikle Türkiyeye getirilerek anlurfa Mehmet Akif nan Eitim Aratrma Hastanesine Suriye uyruklu akir Ali adyla yatnn yapld belirtilen kararda, teröristin alnan parmak izi ve yüz tarama sisteminden azl terörist Selahattin Dilek olduunun tespit edildii vurguland.

Teröristin, Suriyedeki iç savatan dolay madur olan sivillere devletin kucak açmasn suiistimal ederek kendini Suriye vatanda tantp, PKK terör örgütündeki üst düzey konumunu ve ülkemiz topraklarnda katld eylemlerin cezai sorumluluundan kurtulabilmek gerçek kimliini gizlediine dikkat çekildi. Teröristin PKKnn tepe isimleriyle Kandilde çektii bu fotorafn ardndan Suriyeye gönderildii tespit edildi. stinaf Mahkemesi, sann Ülke birliini ve bütünlüünü bozmak suçundan arlatrlm müebbet, asker, sivil ve bölgedeki AK Partili siyasetçilerin kaçrlmasndan dolay da 115 yl hapisle cezalandrlmas hükmünün onanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git