Türkiye'den yeni hamle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alıp bu harekâtı amacına ulaştıracağız” sözlerinin ardından, gözler Afrin’in 21 kilometre güneydoğusundaki Tel Rifatİlçesi’ne çevrildi.

Haberler 27.03.2018 - 12:50 Son Güncelleme : 27.03.2018 - 12:57

Suriyeyi, Türkiye üzerinden bat dünyasna balayan Kilis-Halep Karayolunun geçtii Tel Rifat, Minnag Havaalan gibi önemli bir lojistik üs noktasna da ev sahiplii yapyor.

Cumhurbakan Erdoan, Frat Kalkan Harekt ile ilk darbeyi vurduk. Ardndan Zeytin Dal Harekt ile terör koridorunu Akdenize balama çabasn kestik. Ksa sürede Tel Rfat da kontrol altna alp bu harekt amacna ulatracaz ifadesini kulland.

Frat Nehrinin batsn terör örgütlerinden arndrmay hedefleyen Türk Silahl Kuvvetlerinin ( TSK) önce Tel Rifat, ardndan Münbiçe yönelik operasyonlar gerçekletirmesi bekleniyor. Münbiçin terörden askeri güç kullanmadan, diplomatik çözümle arndrlmasna yönelik giriimler de devam ediyor.

Böylece Frat Kalkan Harektnda kontrol altna alnan bölge ile Zeytin Dal Harektnda kontrol altna alnan bölgeye halen PYD/YPG kontrolünde olan alan da ilave edilecek. Türkiye-Suriye snrnda Akdeniz kysndan Frat Nehrine kadar oluturulacak güvenli bölge rejim kontrolündeki Halepe kadar uzanacak. Münbiçte de kontrol salandnda, Fratn batsnda oluturulan güvenli bölgenin derinlii her noktada en az 30 kilometreye ulam olacak.

Ana Sayfaya Git