Türkiye'ye Koronavirüs ilk nereden geldi? İlk Hangi şehir de korona çıktı?

Türkiye'ye koronavirüs ilk nereden ve nasıl geldi sorusu Mart ayında koronavirüs Türkiye'de açıklaması yapılmasının akabinde merakla aranmaya başlandı. Koronavirüsün ilk olarak Amerika'dan geldiği iddiaları ortaya atıldıktan sonar ilk hastanın da Ankara'da olduğu açıklandı. Peki Koronavirüsün nereden geldiği iddiaları ne kadar doğru.

Haberler 21.05.2020 - 20:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeye koronavirüs ilk nereden ve nasl geldi sorusu Mart aynda koronavirüs Türkiyede açklamas yaplmasnn akabinde merakla aranmaya baland. Koronavirüsün ilk olarak Amerikadan geldii iddialar ortaya atldktan sonar ilk hastann da Ankarada olduu açkland. Peki Koronavirüsün nereden geldii iddialar ne kadar doru.

Sabanc Üniversitesi, Mühendislik ve Doa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Bölümünde yaplan bir aratrmaya göre Koronavirüs ilk olarak Ankarada ortaya çkt belirlendi ve öte yandan da virüsün ülkemize Amerikadan geldii makalelerde belirlendi.

Ortaya atlan iddialarda salgnn kayna Amerika.

KORONAVRÜS 11 MARTTAN ÖNCE GRM

Koronavirüs konusunda labaratuarlarda yaplan detayl aratrmalarda u sonuçlara varlm. Filogenetik aaçta, bu genom S ve L dallar arasnda bulunmakta. Bu örnek Türkiyede saptandnda L tipi gruptaki virüs, Avrupada, özellikle talyada yaylmaya balamt. Bu örnek, ilk vakann raporlanmasndan 1 hafta sonra saptansa da, bu genom dizisinin varl, koronavirüsün Türkiyeye bilinenden daha erken girdiini gösteriyor.

Ortaya atlan iddialarda da virüsün Amerik kaynakl olduu belirtildi.

BALANGICINDA AVUSTRALYA VE AVRUPA DA VAR

Gözlemlenen ikinci uluslararas hareket Avustralyadan geldi. Virüsün üçüncü girii ise Avrupadan, büyük ihtimalle ngiltereden.

Ana Sayfaya Git