Türkiye'ye Koronavirüs ilk nereden geldi? İlk Hangi şehir de korona çıktı?

Türkiye'ye koronavirüs ilk nereden ve nasıl geldi sorusu Mart ayında koronavirüs Türkiye'de açıklaması yapılmasının akabinde merakla aranmaya başlandı. Koronavirüsün ilk olarak Amerika'dan geldiği iddiaları ortaya atıldıktan sonar ilk hastanın da Ankara'da olduğu açıklandı. Peki Koronavirüsün nereden geldiği iddiaları ne kadar doğru.

Türkiye'ye Koronavirüs ilk nereden geldi? İlk Hangi şehir de korona çıktı?

Türkiye'ye koronavirüs ilk nereden ve nasıl geldi sorusu Mart ayında koronavirüs Türkiye'de açıklaması yapılmasının akabinde merakla aranmaya başlandı. Koronavirüsün ilk olarak Amerika'dan geldiği iddiaları ortaya atıldıktan sonar  ilk hastanın da Ankara'da olduğu  açıklandı. Peki Koronavirüsün nereden geldiği iddiaları ne kadar doğru.

Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nde yapılan bir araştırmaya göre Koronavirüs ilk olarak Ankara'da ortaya çıktığı belirlendi ve öte yandan da virüsün ülkemize Amerika'dan geldiği makalelerde belirlendi.

Ortaya atılan iddialarda salgının kaynağı Amerika.

KORONAVİRÜS 11 MART'TAN ÖNCE GİRMİŞ

Koronavirüs konusunda labaratuarlarda  yapılan detaylı araştırmalarda şu sonuçlara varılmış. Filogenetik ağaçta, bu genom S ve L dalları arasında bulunmakta. Bu örnek Türkiye'de saptandığında L tipi gruptaki virüs, Avrupa'da, özellikle İtalya'da yayılmaya başlamıştı. Bu örnek, ilk vakanın raporlanmasından 1 hafta sonra saptansa da, bu genom dizisinin varlığı, koronavirüsün Türkiye’ye bilinenden daha erken girdiğini gösteriyor.

Ortaya atılan iddialarda da virüsün Amerik kaynaklı olduğu belirtildi.

BAŞLANGICINDA AVUSTRALYA VE AVRUPA DA VAR

Gözlemlenen ikinci uluslararası hareket Avustralya'dan geldi. Virüsün üçüncü girişi ise Avrupa'dan, büyük ihtimalle İngiltere'den.

Kaynak: Diyarbakır Söz