Tutuklu annelerinden DBP’ye ziyaret

Cezaevinde açlık grevinde olan tutukluların anneleri, daha önce yaptıkları “Seferberlik” çağrısı kapsamında DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ı ziyaret etti.

Haberler 08.05.2019 - 02:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi l örgütlerine yapt ziyaretlerin ardndan Demokratik Bölgeler Partisini (DBP) de Cezaevinde açlk grevinde olan tutuklularn anneleri ziyaret etti. DBP E Genel Bakan Mehmet Arslan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile bir araya gelen anneler, çocuklaryla dayanmak amacyla yaptklar eylemler için destek istedi.

TUTUKLU ANNES: GECELER UYUYAMIYORUZ

Ziyarette konuan annelerden Raife Özbey, çocuklarnn yaamn savunduklarn belirterek, Kayglarmz artyor. Sessizlik sürüyor. Türkiyede cezaevlerinde çocuklarmz açlk grevi eyleminde. 15lilerin ölüm orucu ise 8. gününü geride brakm durumda. Biz anne olarak geceleri uyuyamyoruz. Eer komun evinde aç yatyorsa, senin evinde tok olman doru deildir. Bugün evlatlarmz aç ise bizim kaygmz daha da büyük. Herkes kendi çapnda bir eyler yapmaldr dedi.

ARSLAN: DREN MUTLAKA ZAFERE ULAACAKTIR

DBP E Genel Bakan Mehmet Arslan ise Öcalann avukatlaryla yapt görümenin annelerin verdii mücadelenin sonucu olduunu ifade ederek, Annelerimiz son ana kadar meydanlardan ayrlmad. Zulme, faizme inat meydanlar terk etmedi. Biz annelerimizin mücadelesi karsnda saygyla eiliyoruz. Annelerimizin gönlü rahat olsun. Bu direni mutlaka zaferle sonuçlanacaktr. Kazanan açlk grevi direniçilerimiz, kazanan çocuklarnz kazanan siz olacaksnz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git