Tutuklu annelerinden DBP’ye ziyaret

Cezaevinde açlık grevinde olan tutukluların anneleri, daha önce yaptıkları “Seferberlik” çağrısı kapsamında DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ı ziyaret etti.

Tutuklu annelerinden DBP’ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi İl örgütlerine yaptığı ziyaretlerin ardından Demokratik Bölgeler Partisi’ni (DBP) de Cezaevinde açlık grevinde olan tutukluların anneleri ziyaret etti. DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile bir araya gelen anneler, çocuklarıyla dayanışmak amacıyla yaptıkları eylemler için destek istedi.

TUTUKLU ANNESİ: GECELERİ UYUYAMIYORUZ

Ziyarette konuşan annelerden Raife Özbey, çocuklarının yaşamını savunduklarını belirterek, “Kaygılarımız artıyor. Sessizlik sürüyor. Türkiye’de cezaevlerinde çocuklarımız açlık grevi eyleminde. 15’lilerin ölüm orucu ise 8. gününü geride bırakmış durumda. Biz anne olarak geceleri uyuyamıyoruz. Eğer komşun evinde aç yatıyorsa, senin evinde tok olman doğru değildir. Bugün evlatlarımız aç ise bizim kaygımız daha da büyük. Herkes kendi çapında bir şeyler yapmalıdır” dedi.

ARSLAN: DİRENİŞ MUTLAKA ZAFERE ULAŞACAKTIR

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ise Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmenin annelerin verdiği mücadelenin sonucu olduğunu ifade ederek, “Annelerimiz son ana kadar meydanlardan ayrılmadı. Zulme, faşizme inat meydanları terk etmedi. Biz annelerimizin mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz. Annelerimizin gönlü rahat olsun. Bu direniş mutlaka zaferle sonuçlanacaktır. Kazanan açlık grevi direnişçilerimiz, kazanan çocuklarınız kazanan siz olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz