Tuzak; 2 Şehit!

PKK Çukurca'da hain tuzak kurdu. EYP infilak etti, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit oldu, 1 uzman erbaş da yaralandı.

Haberler 07.04.2018 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Hakkarinin çukurca ilçesinde PKKl teröristlerin döedii el yapm patlaycnn (EYP) inflak etmesi sonucu, Astsubay Üstçavu Tolga Pehlivan ile Uzman çavu Anl Yalap ehit oldu, 1 uzman erba da yaraland.

Olay, dün ölen saatlerinde Türkiyenin Irak snrnda bulunan çukurca ilçesinin entepe üs bölgesi yaknlarnda meydana geldi. Bölgede operasyonda olan askerlerin geçii srasnda teröristler tarafndan döenen EYP, inflak etti. Meydana gelen patlamada, Astsubay Üstçavu Tolga Pehlivan ile Uzman çavu Anl Yalap ehit olurken, 1 uzman erba da yaraland. Yaral uzman erba, askeri helikopterle Hakkariye sevk edilirken, bölgede geni çapl operasyon balatld.

EHT ATE SAMSUNA DÜTÜ

ehit olan 2 askerden Piyade Astsubay Üstçavu Tolga Pehlivann ac haberi, bugün ölen saatlerinde memleketi Samsunun Bafra ilçesindeki baba evine ulat. Askreri yetkililer tarafndan Sadk Pehlivana olunun ehit olduu haberi verildi. ehidin baba evine dev bir Türk bayra asld. ehidin ei Sevde Pehlivann ise Bursada bir yaknlarnn yanna gittii ifade edildi.

BR YIL ÖNCE YARALANMITI

Bu arada, Uzman çavu Yalapn ehit olduu haberi memleketi Krklarelinin Kofçaz ilçesi Tatepe köyüne ate düürdü. Yalapn çukurcada 26 Mays 1017 günü PKKl teröristlerin saldrsnda yaraland ortaya çkt. Yaralandktan sonra bir süre tedavi gören Yalapn daha sonra yeniden kendi isteiyle görev yeri çukurcaya gönüllü olarak gittii örenildi.

Ana Sayfaya Git