Üç belediyeye kayyum atandı

Tutuklanan HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediye Başkanlıklarına kayyum atandı.

Haberler 19.10.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Ekim günü yaplan operasyonlarda gözaltna ve önceki gün tutuklanarak cezaevine konulan, Hakkari Belediye Bakan Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Bakan Remziye Yaar ile Nusaybin Belediye Bakan Semire Nergizin yerine dün kayym atamas yapld. Hakkari Belediyesine Vali dris Akbyk, Yüksekova Belediyesine ilçe kaymakam Kaymakam Osman Doramac, Nusaybin Belediyesine ise ilçe kaymakam Kaymakam Mehmet Balkçlarn atamas yapld.

HAKKARLE KAYYIM VAL

Akbyk, sabah saatlerinde geldii belediye binasnda birim amirleri tarafnda çiçeklerle karland. Vali Akbyk, burada yapt açklamada, Hakkari Belediye Bakan Cihan Karaman hakknda Hakkari 2. Ar Ceza Mahkemesinde Silahl terör örgütüne üye olma suçundan yarglama devam ederken, terör örgütü elebann talimat dorultusunda belediyede sözde e bakanlk sistemini uyguladn aktard.

Akbyk, ayrca Karaman hakknda personel mevzuatna aykr görevlendirmeler yapt, imar ve ihale mevzuatna aykr davranarak belediyeyi zarara uratt hususlar ile ilgili olarak bakanla ve valilie ulaan bilgiler çerçevesinde, 4483 sayl Memurlar ve Dier Kamu Görevlilerinin Yarglanmas Hakknda Kanun kapsamnda ilem balatldn da hatrlatt.

Karamann Hakkari Cumhuriyet Basavclnca Silahl terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen bir baka soruturma kapsamnda Hakkari Sulh Ceza Hakimliince dün tutuklandn vurgulayan Vali Akbyk, unlar kaydetti:

Hakkari Belediye Bakan Cihan Karaman hakknda devam eden adli ve idari ilem süreçleri ve hakknda verilen tutuklama karar göz önünde bulundurularak, Anayasann 127nci maddesi ile 5393 sayl Belediye Kanununun 47nci maddelerine istinaden çileri Bakanlmzn 17 Ekim 2019 tarihli onay ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklatrlm Belediye Kanununun 45inci maddesi uyarnca yine Belediye Kanununun 46nc maddesi kapsamnda Hakkari Valisi olarak ahsma Hakkari Belediye Bakan Vekillii görevi çileri Bakanl tarafndan tebli edilmitir.

PKKYA HALE PAYI ALINMI

Bu arada, terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDPli Yüksekova Belediye Bakan Remziye Yaarn yerine de Kaymakam Osman Doramacnn Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildiini dile getiren Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, u bilgileri paylat:

Hakkarinin Yüksekova Belediye Bakan Remziye Yaar hakknda Hakkari 1. Ar Ceza Mahkemesinde silahl terör örgütüne üye olma ve Terör örgütü propagandas yapma suçlarndan yarglama devam ederken, terör örgütü elebann talimat dorultusunda belediyede sözde e bakanlk sistemini uygulad, belediye personeline ie gelmeden maa ödedii, mevzuata aykr personel alm ve görevlendirmeler yapt, bir firmadan alnan ihalelerin bedelinin yüksek gösterilerek aradaki farkn PKK/KCK terör örgütüne aktarld hususlar ile ilgili olarak bakanlmza ve valiliimize ulaan bilgiler dorultusunda 4483 sayl Memurlar ve Dier Kamu Görevlilerinin Yarglanmas Hakknda Kanun kapsamnda ilem balatlmtr. Ad geçen ahs hakknda Hakkari Cumhuriyet Basavclnca Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma suçundan yürütülen bir baka soruturma kapsamnda Hakkari Sulh Ceza hakimliince 17 Ekim 2019 tarihinde tutuklama karar verilmitir.

Vali Akbyk, Yüksekova Belediye Bakan Remziye Yaar, hakknda devam adli ve idari ilem süreçleri ve hakknda verilen tutuklama karar göz önünde bulundurularak Anayasann 127nci maddesi ile 5393 sayl Belediye Kanununun 47nci maddelerine istinaden bakanlmzn 17 Ekim 2019 tarihli onay ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklatrlm Belediye Kanununun 45inci maddesi uyarnca yine Belediye Kanununun 46nc maddesi kapsamnda Yüksekova Kaymakam Osman Doramac Hakkari Valilii tarafndan Yüksekova Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmitir. dedi.

YÜKSEKOVA BELEDYES

Burada gazetecilere açklama yapan Doramac, çileri Bakanlnn yetkisi çerçevesinde Valilik tarafndan Belediye bakan vekili olarak görevlendirildiklerini duyurdu.

Görevlendirmenin ilçe halkna hayrl olmasn dileyen Doramac, Bundan sonrasn konumak lazm. Yüksekovada herkesin ehirle ilgili beklentileri var. nallah bütün Yüksekovallarla, gerçek Yüksekovallarla yepyeni bir ehir ina etmek hepimize nasip olur. dedi.

Yüksekovann büyük ve potansiyeli yüksek bir ilçe olduunu ifade eden Doramac, unlar kaydetti:

Yüksekovann ad gibi yüksek bir potansiyeli var. Yüksekovallarla beraber el birliiyle hareket edip, inallah gelecekte kendisinden farkl ekilde bahsedilir. Gelecein baka bir Yüksekovasn ina etmek gayesiyle bugün göreve baladk. Yüksekovadaki önceliklerimiz ehir ve ehrin sorunlarn çözmek. Herkes unu bilsin ki, kiilerle uramaya, kiiler üzerinde takl kalp da ehri unutmaya gelmedik. ehir önceliimiz.

Doramac, Yüksekovann menfaati için çaba sarf edeceklerini belirterek, sözlerini öyle tamamlad:

Gelecein büyük Yüksekovas için gerçekten el birliiyle ta koymaya çalacaz. Bu ehir için ta üstüne ta koyan herkes bizim için kutsaldr bakyla, fikriyle hep beraber bütün vatandalarmzla yeni bir Yüksekova ina edeceiz. Bu konuda bize güvensinler, bize dua etsinler. Yolumuz uzun, zamanmz ksa ve yapacaklarmz çok. nallah Yüksekovallarn da gayretiyle ve duasyla güzel bir Yüksekova ina edeceiz. Bu noktada sayn valimizin bizi buraya uygun görmeye, sayn bakanlmzn bu hususta bize verdii görevi en iyi ekilde yapmak noktasnda elimizden gelen gayretleri göstereceiz.

NUSAYBNE KAYYIM!

Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnan ve emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii adli mercilerce tutuklanan HDPli Nusaybin Belediye Bakan Nergiz, çileri Bakanlnca aça alnd.

KAYMAKAM YETKLENDRLD

Mardin Valilii tarafndan Nergizin yerine Nusaybin Kaymakam Mehmet Balkçlar görevlendirildi.

Yürütülen terör soruturmas kapsamnda polis ekiplerince belediye binasnda arama yaplyor.

Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda HDPli Nusaybin Belediye Bakan Semire Nergiz ile Nusaybin Belediyesi meclis üyeleri Mehmet Emin Alkan ve Ferhat Kut gözaltna alnm, emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildikleri adliyede mahkemeye çkarlan zanllardan Nergiz ve belediye meclis üyesi Kut tutuklanm, Mehmet Emin Alkan serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git