Üç Merkezli Fetö Alarmı

Hakkari merkezli 8 il, Konya merkezli 34 İl ve Antalya merkezli 24 İl'de FETÖ operasyonu dün sabah gerçekleştirildi. Operasyonlarda, 150 kişi gözaltına alındı.

Haberler 14.12.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik dün sabah Hakkari, Konla öe Antalya merkezli, 66 ili kapsayan ok operasyonlar gerçekletirildi. Türk Silahl Kuvvetlerinin bünyesinde halen muvazzaf askerlerin yansra i adamlarnn bulunduu toplam 150 kii gözaltna alnd.

HAKKARDE ADAMLARI

Hakkari merkezli 8 ilde, FETÖ-PDYye finans destei salad iddia edilen Yüksekova Sanayici ve Adamlar Dernei (YÜSAD) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, 15 kii gözaltna alnd.

23 ADRESE OPERASYON

l Emniyet Müdürlüü ekipleri, FETÖ/PDYye finansal destek salad iddia edilen YÜSAD üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Hakkari merkezli Ankara, Mersin, Diyarbakr, stanbul, Siirt, Kahramanmara ve Van illerinde polis, 23 adrese e zamanl baskn yapt. Operasyonda 15 kii gözaltna alnd. üpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruturma kapsamnda 8 kiinin yakalanmas için çalmalarn devam ettii bildirildi.

KONYA MERKEZL BASKIN

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Basavcl tarafndan darbe giriiminin ardndan FETÖ/PDYye yönelik soruturma balatld. Soruturma kapsamnda Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince, daha önce gözaltna alnan mahrem imamlarn vermi olduu ifadeler ve yaplan çalmalar sonucunda Kara ve Hava Kuvvetlerinde görevli kripto olark bilinen askeri personele yönelik çalma balatld. Bunun üzerine bu sabah e zamanl olarak Konya merkezli 34 ilde 47si muvazzaf 70 üpheliyi yakalamak için operasyon balatld. üphelilerin 4ü astsubay 66snn subay olduu örenilirken, 23 üphelinin soruturma kapsamnda daha önceden görevden ihraç edildii belirtildi. Gözaltlarn olduu ve operasyonun sürdüü belirtildi.

ANTALYAYI KAPSAYAN 24 L

Antalya Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin askeri yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda haklarnda 36s memur, 25i asker ve polis, 4ü sivil toplam 65 kii hakknda gözalt karar çkartld. üphelilerin yakalanmas için saat 06.00da, 24 ilde 99 adrese e zamanl baskn yapld. Antalyadaki basknda l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince gözaltna alnan üpheliler, Kepez lçe Emniyet Müdürlüündeki Olay Yeri nceleme ve Kimlik Tespit ube Müdürlüüne getirildi. Antalyada gözaltna alnan üpheliler arasnda örgütün askeri imamnn da bulunduu belirtildi. Operasyonda kapsamnda u ana kadar kaç kiinin gözaltna alndna ilikin bilgi verilmezken, soruturmann derinleebilecei ve gözalt saysnn artabilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git