Uçuşlar iptal edilince İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle uçaklar iptal edildiği için İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı Şükrü Kılıç, o anları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

Haberler 31.08.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klç, normalde sevmedii Recep Tayyip Erdoann yurt dndaki vatandalarna sahip çkmasndan ve ilgilenmesinden dolay inanlmaz bir sevgi ve sayg olutuunu söyledi. Klç, Dünyada hiç kimse vatandayla ilgilenmezken, Erdoan, dünyada hiçbir vatandan brakmadan hepsini tek tek Türkiyeye getirdi ve ilgilendi. Gerçekten de Cumhurbakanmz vatandalarn önemsiyor. Bern Konsolosluu, Türkiye Dileri Bakanl ve Cumhurbakanmz Erdoan ile iletiime geçti, bize uçak ayarlayacaklarn söylediler. Bu arada ben Erdoan pek sevmiyordum. Ama bu ilgisinden dolay imdi Erdoana kar benim sevgim, saygm kesinlikle deiti dedi.

Diyarbakrl vatanda ükrü Klç, 2019 Ocak aynda gezi için sviçreye gitti. Dünyay etkisini altna alan korona virüsün yaylmasyla birlikte Türkiye dahil tüm dünyada uçular iptal edildi. Yurt dnda salk sistemleri çökerken, Türk vatandalar kendilerini Türkiyeye atmak için araya girdi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Türkiye, vatandalarn tek teke özel uçaklarla Türkiyeye getirdi. Yurt dnda mahsur kalan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan hiç sevmediini belirten Diyarbakrl vatanda ükrü Klç, Erdoann bu ilgisinden ve vatandana sahip çkmasndan dolay sevgisi ve saygsnn kesinlikle deitiini vurgulad.

ükrü Klç, Ocak aynda sviçreye geziye gittiini, o dönem Türkiyede pandemi olmadn söyledi. Hatta dünyada tek tük ölüm olaylar olduunu belirten Klç, sviçreye gittikten sonra martn ortalarna doru Türkiyeden ölüm haberleri gelmeye baland. Türkiye, dünyadaki bütün uçak seferleri askya ald. Snr kaplarn kapattlar. Ben de tereddütte kaldm, burada kaldm. Ne zamana gideceim diye heyecanlanyorum. Moralim bozuk. Birkaç gün sonra Bern Konsolosluuyla iletiime geçtim. Biz burada kaldk, bize yardm edin. Bizi bir an önce Türkiyeye gönderin dedim. Bern Konsolosluu, Türkiye Dileri Bakanl ve Cumhurbakanmz Erdoanla iletiime geçip bize uçak ayarlayacaklarn söylediler. Bu arada ben Erdoan pek sevmiyordum. Ama bu ilgisinden dolay imdi Erdoana kar benim sevgim, saygm kesinlikle deiti. Nisann ortalarnda Bern konsolosluu bizi arad. Dedi, bu ayda sizi Türkiyeye gönderiyoruz. Uça ayarlamz. Fakat net bir tarih belli deil dedi. Nisann 20sinde dediler, 23 Nisanda uçak ayarlamz, sizleri Türkiyeye gönderiyoruz. Yanlmyorsam toplam 380 kii Türk vatanda vard sviçrede. Bu arada Erdoan dünyadaki bütün vatandalarn yurt dndan Türkiyeye çekmeye çalyor. Haberlerden izliyoruz. 23 Nisanda saat 12.00 gibi Zürih Havaalanna gittim. Zürih Havaalannda Bern Büyükelçiliinden, konsolosundan, güvenlik elemanlarndan Türk Havayollar personeline kadar çok güzel sevk, idare ediyorlar. Sosyal mesafeyi süper salamlar. Ateimizi ölçtüler uçamza bindik, Türkiyeye geldik. Bursa Emir Kent erkek örenci yurduna gönderdiler. Bir odaya bir kii. Tabii, yorgundum, sabah uyandmda odamda nescafesinden, sodasndan, suyundan, havlusundan terliine kadar. Yani bir ev için bütün ihtiyaçlar karlanm. Gerçekten Erdoana, çileri Bakanna, AFADa çok teekkür ediyorum. Bu konuda çok güzel ilgilendiler dedi.

Erdoan, dünyada hiçbir vatandan brakmadan hepsini tek tek Türkiyeye getirdi ve ilgilendi

Kaldklar yurtta seyyar hastane kurulduunu kaydeden ükrü Klç, sözlerine öyle devam etti:

Her sabah gelip ateimizi ölçüp, bir skntnz, bir ihtiyacnz var m diye bakp ilgileniyorlard. 14üncü gün dediler sizi memleketlerinize gönderiyoruz. Diyarbakrdaki otogara otobüs bizi indirdi. Baktk orada emniyet mensuplar bizi burada da karladlar. Semtimizi söyledik bizi götürüp evimize braktlar. 14 günde evimde karantina da kaldm. Erdoana, Dileri Bakanlmza, çileri Bakanmza, Salk Bakanlmza sonsuz teekkürlerimi sunuyorum. Dünyada hiç kimse vatandayla ilgilenmezken, Erdoan, dünyada hiçbir vatandan brakmadan hepsini tek tek Türkiyeye getirdi ve ilgilendi. Gerçekten de Cumhurbakanmz ve Salk Bakanmz ilgileniyor vatandala. Onlarn tavsiye ve önerilerini dikkate alalm. Maskesiz gezmeyelim, sosyal mesafeyi koruyalm. Düünlere, kahvelere, taziyelere hatta akraba toplantlarn, yemeklerini de brakalm.

Ana Sayfaya Git