Ülke genelinde "Çocuklarımız Güvende Uygulaması"

Emniyet ve jandarma birimlerinden 40 bin 104 personelin katılımıyla ülke genelinde 6 bin 981 noktada "Çocuklarımız Güvende Uygulaması" yapılıyor

Haberler 13.07.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç aamal olarak planlanan uygulama kapsamnda üpheli görülen kiiler, kimlik sorgulamasndan geçiriliyor

Emniyet ve jandarma birimlerinden 40 bin 104 personelin katlmyla ülke genelinde 6 bin 981 noktada çocuklarmz Güvende Uygulamas yaplyor.

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, eitim ve öretimin sona ermesiyle tatile çkan çocuklarn daha çok vakit geçirmeye baladklar sokaklar, parklar ve tatil yörelerinde huzur ve güven ortamnn devamllnn salanmas amacyla çocuklarmz Güvende Uygulamas gerçekletiriliyor.

kincisi yaplan uygulamaya, 23 bin 760 polis, 16 bin 344ü jandarma olmak üzere 40 bin 104 personel katlyor.

Uygulamada 8 bin 990 kara, bir deniz ve 2 hava arac ile 126 dedektör köpei kullanlyor.

3 aamal denetim yaplyor

Ekiplerce 6 bin 981 noktada gerçekletirilen uygulama 3 aamal olacak ekilde planland.

Bu kapsamda sabah saatlerinde çocuk park ve bahçeleri ile denize kys olan illerde plajlar ve çevresinde yer alan umuma açk yerler denetlendi.

Akam saatlerinde risk analizi yapabilen personelin de bulunduu 5er kiilik ekiplerle vatandalarn youn olarak bulunduu cadde, sokak, bulvar, alveri merkezi gibi yerlerde sürdürülen uygulama, gece saatlerinde ise sinema, kafe, kahvehane, restoran gibi umuma açk elence merkezleri ve dinlenme yerlerinde yaplacak denetlemelerle devam edecek.

Uygulama kapsamnda ekiplerce üpheli görülen kiiler, mobil tabletler araclyla kimlik sorgulamasndan geçiriliyor.

Denetimlerle asayi, terör ve narkotik olaylar bata olmak üzere suç ileme amacndakilerin caydrlmas, aranan üphelilerin yakalanmas ve varsa suç delillerinin ele geçirilmesi amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git